Techmobiel kettingreactie

Techmobiel kettingreactie

We gingen de uitdaging van de techmobiel aan en bouwden met onze klas een spetterende kettingreactie.

 

Ruim een maand lang werkten we aan dit project. Aanvankelijk werkten we in 6 groepjes. Toen de groepen gevormd waren, gingen we brainstormen. Iedereen was wel heel enthousiast en creatief. Natuurlijk hadden we de gekste en spectaculairste ideeën eerst. Water, vuurwerk, autootjes of knikkers, iedereen verzon van alles. Daarna kwamen we met de voeten op de grond en gingen we op zoek naar haalbare kettingreacties. We stelden gaandeweg een materiaallijst op. Die werd erg uitgebreid. Dus gingen we kijken wat we nodig hadden en spraken veel mensen aan. Ondertussen stelden we ook een plan op. Hoe zal onze kettingreactie eruit zien? De volgende stap was het koppelen van de verschillende aparte kettingreacties. Dit bleek niet zo vanzelfsprekend. We hadden een heel parkoer maar het moest wel juist lukken. We hebben dus vaak getest. En het ging sommige keren niet zo goed dus hebben we het hier en daar bijgewerkt, verbeterd , aangepast of zelfs vervangen.

 

Dan was het tijd om alles vat te leggen op film. We hebben ongeveer 30 'takes' nodig gehad. Het was ronduit zenuwslopend. Telkens ging er wel iets mis tot .... het lukte!

 

Het werken aan deze kettingreactie was een verrijkende ervaring voor zowel de klasgroep als de leerlingen. Ze oefenden tal van sociale vaardigheden, met behulp van verschillende CLIMrollen. Ze leerden geduld oefenen, nauwkeurig werken, doorzetten,... Hun creativiteit werd aangesproken alsook het probleemoplossend denkvermogen. We leerden elkaar, maar ook onszelf op een andere manier kennen. Het was een onvergetelijke ervaring.

 

Nu houden we de vingers gekruisd tot we het resultaat van de wedstrijd kennen op www.techmobiel.be .