Presentatie ZDP

Vandaag presenteerden wij Zak door ’t Podium. Het centrale thema was “kiezen”. Wij kozen dit thema omdat we momenteel belangrijke keuzes moeten maken. Weldra kiezen we een nieuwe school en een studierichting die bij ons past.

We lieten het publiek kiezen in welke volgorde we onze presentatie zouden uitvoeren. We gooiden de gebruikelijke volgorde helemaal door elkaar. We startten met de verjaardagen. Maud had een probleem. Ze ontving twee uitnodigingen voor een feestje op hetzelfde moment. Marthe, Rune en Maud kwamen tot een compromis. Ze zouden het feestje samen houden, met alle jarigen van februari en maart.

Victor, Jitske en Limme moesten een studieplanning maken van juf Carolien. De volgorde kiezen was een hele opgave. Juf Anne had ook nog wat toe te voegen.

Noah, Ruben en Louka probeerden Kyano op te beuren. Niets hielp echter. Ze riepen de hulp in van enkele kinderen die een goede mop kenden.

Noor vond in de krant veel nieuws, maar niets over de kinderen van Delta. Senne en Michaël gingen op zoek naar meer info op de schoolwebsite. Daar vonden ze vooral klasnieuws. Ze trokken dan maar hun stoute schoenen aan en gingen op pad om enkele kinderen te interviewen. Daar stuitten ze op enkele juffen en meesters die hun timing niet gepast vonden. Ze kwamen tot het besluit dat achterwerk in de kast nog de beste oplossing was.

Kyano zocht als presentator van Eurosong een goede inzending voor België. Joep en Victor waagden elk hun kans, maar stuitten op een onverbiddelijke jury, Lotte en Isabeau. Het Deltalied ging door naar de finale.