Op stap naar het SO

• Op stap naar het SO: Afbeelding 2
  • Op stap naar het SO: Afbeelding 3

Redactie: Sara, Pieter, Vere

We zijn deze week begonnen met de voorbereiding van de stap naar het SO (secundair onderwijs). Met dit thema leren we onszelf beter kennen en leren we hoe het is op een middelbare school. En welke richting we het best kunnen kiezen. Onze leraar begeleidt ons bij het maken van de juiste keuzes. We hadden het ook over kiezen en over belangrijke keuzes maken. Elke dag maken immerswel keuzes. Onze ouders hebben destijds ook een heel moeilijke en belangrijke keuze moeten maken: onze naam. Welke keuze onze ouders maakten en hoe ze gekozen hebben vomde het huiswerk voor onze ouders.

Woensdag hebben we een bezoek gebracht aan het Sint-Clara College. Ze hebben ons verwelkomd in hun nieuwe gebouwen. Daarna kregen we heel wat info over het middelbaar. Daarna hebben we kennis gemaakt met een aantal vakken en mochten we even een lesje mee volgen. Sommige van ons hebben een lesje Latijn en STEM meegevolgd. De andere kinderen hebben kennis gemaakt met richtingen waarin je je handen meer kan gebruiken.

Vandaag stonden we stil bij onze interesses en onze talenten. Hierbij hebben we de hulp van de hele klas gekregen. Bij een doorschuifmoment mochten we een talent noteren bij elke klasgenoot. Toch verrassend, en ook weer niet.

Maandag zijn we gaan zwemmen samen met het vierde en het vijfde leerjaar. Het was heel leuk. We moesten met een bal onder ons arm gaan zwemmen. Toch lastiger dan verwacht!

Dinsdag hebben we onze boekbespreking ingeleverd. We hebben daarna samen een planning opgesteld voor de promotie van ons boek.

Tijdens het contractwerk hadden we deze week de mogelijkheid om kennis te maken met het spel 'kwatro'. Dit spel lijkt zeer eenvoudig: 4 kleuren, 4 cijfers en 4 vormen. Toch vormde het een stevige uitdaging om telken met de meest waardevolle combinatie op de proppen te komen. Enkele kinderen van het 2de leerjaar uit de kangoeroeklas legden ons het vuur aan de schenen. Top!