Op stap naar het Sint-Claracollege

Vandaag trokken we naar Arendonk om een kijkje te nemen in de secundaire school St. Clara. Het werd een zeer leerrijke voormiddag. Wil je meer weten?

Met de kinderen van ASO hebben we een les Nederlands gevolgd. De leerkracht Nederlands stelde ons vragen en de eerste letter van het antwoord moesten we in vakjes zetten. Die letters vormden de slagzin: Sint-Claracollege, een toffe school. Daarna hebben we nog een paar uitbeeld-oefeningen gedaan. Wij vonden het alvast geslaagd!

Rune, Jitske, Marthe

We hebben Franstalige kinderen horen spreken. Ze hebben zichzelf voorgesteld in een luisteroefening. Daarna moesten we ons ook zelf voorstelen. De lerares sprak voortdurend Frans. Ze vertaalde ook regelmatig wat ze zij. Wat we nu op Delta leren, komt daar goed kom pas om in het eerste jaar te starten.

Michaël en Kyano

Een leuk filmpje over techniek vertelde ons dat techniek overal is terug te vinden. Snel gingen we aan de slag. De opdracht luidde: “Laat een wagen, momenteel met ontbrekend wiel, vertrekken bij een groen licht, over een brug naar een andere tafel, onder een finishboog, in een balans om zo het geheim van de doos te ontdekken.”

We moesten eerst een lichtje groen krijgen. Dat deden we als volgt: eerst moesten we de zonnepanelen met elkaar verbinden en met die energie moesten we zorgen dat het lichtje groen werd. Daarna kwam het autootje met het ontbrekende wiel. Dat pakten we zo aan: met een 3D-printer maakten we een nieuwe velg. Daarna kwam de brug. Voor het onderdeel van de brug kregen we kleine houten plankjes, moeren en bouten. We moesten een brug in elkaar zetten volgens een patroon. Om de finishboog te maken, hebben we moeten lassen. Met z’n vieren hebben we een staaf aan een plaatje gelast. Nu kon het autootje eronderdoor rijden. De auto kwam nu op een platvorm terecht. Dat kon slechts door de balans in evenwicht te brengen door gewichten te plaatsen op het andere patvorm. Het gewicht van de auto maakte het verschil, waardoor de auto zakte en het deksel van de geheimzinnige doos naar boven ging. En ja, het lukte!

Maud, Louka, Lotte

In de doos vonden we een lolly met een code. De loting van de de winnaar van de code konden we ontdekken in het onderstaande filmpje!