Moederdag-koekjes

  • Moederdag-koekjes: Afbeelding 1
  • Moederdag-koekjes: Afbeelding 2
  • Moederdag-koekjes: Afbeelding 3
  • Moederdag-koekjes: Afbeelding 4
  • Moederdag-koekjes: Afbeelding 5

Vrijdagnamiddag werd het erg warm in 6B. Onze bakkerij draaide op volle toeren. Het resultaat was een doosje koekjes ter attentie van de liefste mama's. Heeft het gesmaakt?

ingrediënten:

  • 150 g boter
  • 75 g bloemsuiker
  • 225 g zelfrijzende bloem
  • 1el kristalsuiker

 

bereiding:

  1. kneed de boter
  2. voeg de bloemsuiker toe
  3. voeg de bloem toe
  4. kneed het geheel tot je een deegbal krijgt
  5. rol tot 3 gelijke staven
  6. rol de staven in de kristalsuiker
  7. pak de staven in  in plasticfolie en laat ze opstijven in de koelkast
  8. snij in schijfjes en verdeel over de bakplaat (laat voldoende plaats)
  9. bak 10 minuten op 180°C
  10. laat afkoelen om uit te harden