KNT (Kinderen Natuurlijk Toegelaten)

We hebben deze week rond kinderrechten gewerkt tijdens de lessen Nederlands. We maakten ook kennis met de website: www.kinderrechten.be . Dat was heel interessant. We bestudeerden de structuur van de tekst en we stonden stil bij de betrouwbaarheid van de informatie op websites

Redactie: Kobe G & Julie

We hebben ook vier verschillende gedichten van kinderrechten gelezen. We leerden hoe dichters op verschillende manieren met taal spelen.We gaven onze eigen mening over het gedicht. Tot slot kozen we het beste gedicht. Het werd "Blijfe sitte" van Joke Van Leeuwen en het gaat als volgt:

Blijfe sitte kenik nie

je kun nie alles kenne

aan stiltesitte wen ik nie

ik ben wel goet in renne

ik ren de hele sooi vobbij

ik ben een super snelle

nou en daffin ik mooi vammij

maar ja ik kennie telle

en ik ken nie sgrijfe ik

ik sal wel sitte blijve ik.

Wij hebben bij Frans over "LE tour de France" geleerd en er is veel werk ingestoken. "La tour de France" is wel iets ander (Dat is de toren van Frankrijk in plaats van de ronde n.v.d.r.)

Het hoekenwerk van W.O. over de nieuwe tijd is afgerond. We zijn op een zelfstandige manier heel wat te weten gekomen. Nu brengen we al onze kennis samen in de groep. Zo kunnen we alles beter onthouden.