Kennismaking met SCC

• Kennismaking met SCC: Afbeelding 13
  • Kennismaking met SCC: Afbeelding 14
  • Kennismaking met SCC: Afbeelding 15

Het secundair onderwijs is niet zo ver meer verwijderd voor de zesdeklassers. Weldra starten we in de klas met de voorbereiding door middel van een SO-project. De tweede kennismaking gebeurde vandaag in het St. Claracollege. We liepen er ook enkele oud-leerlingen van Delta tegen het lijf.

"Tijdens de quiz van Nederlands gingen we op zoek naar het letters om een puzzel in te vullen. Dat was een leuke starter. Deze kennismaking met het secundair onderwijs heeft me er echt van overtuigd om er tegenaan te gaan."

"We hebben electriciteit gemaakt van zonne-ernergie om een auto te laten voorbeweging in de techniek-les.De finish was bovendien stuk en moest hersteld worden. Om dit op te lossen hebben we moeten lassen. Super!"

"We hebben pizza gemaakt met de hulp van enkele leerlingen en het was nog lekker ook."

"Bij de STEM-les hebben we indrukwekkende luchtdrukproefjes, met een blikje, vuur, water, ballon,... bij het programmeren van een spel gebruikten we de MakeyMakey. Je moest het spel oorspronkelijk bedienen met de toetsen van het toetsenbord. Die toetsen werden vervangen door de kleistaafjes verbonden met de MakeyMakey. Fascinerend."

"Tijdens de les Latijn maakten we kennis met amica en amore. We ontdekten ook de letter Delta in het Griekse AlfaBet en ...

repetitio est mater studiorum"