Initiatief is een werkwoord

Initiatief is een werkwoord

Het was al een drukke week. We werkten een eerste stevig contract af met de nodige mag-opdrachten. Een van deze opdrachten waren verjaardagsuiltjes. Deze maakten we met krimppapier. Nu nog in de oven en de sleutelhanger is klaar.

Deze week startten Anouk en Yasemin met de actuapresentaties. Op een originele manier brengen 2 klasgenoten wekelijks een eigen keuze van het nieuws in een mooie presentatie. We leren telkens weer bij.

Met een "présentation de famille" maakten we kennis met elkaars familie. Iedereen vertelde volgens eigen kunnen een eigen, vaak gedetailleerd, verhaal. Zo maken we van de Franse taal geen drempel maar een uitdaging. Die gaan we graag aan.

Tijdens de les wiskunde nam Yore het roer over van de meester en vatte de les over de eigenschappen van de vierhoeken op duidelijke, bondige wijze samen.

Billie is dit jaar onze vertegenwoordigster in de leerlingenraad, Yasemin haar vervangster. Ze werden verkozen na een korte voorstelling en wat concrete vragen, gevolgd door een stemming volgens de regels van de kunst.