Hoe organiseer je een halloweenparty?

Hoe organiseer je een halloweenparty?

Deze week hebben we bij wiskunde in groepjes gewerkt. We hebben geleerd hoe je een party(feestje) moet organiseren. Daar komt echt heel wat telwerk bij kijken. Cocktailrecepten aanpassen voor veel gasten, goedkoopste prijs berekenen voor de aankleding, enz.  Iedereen vond het heel leuk en leerzaam. Je voelde ook de verantwoordelijkeid voor jezelf. We leerden ook hoe je de beste winkel er kunt kiezen uit de velen die er zijn voor de verschillende producten.

 

redactie: Zino en Ben

 

We hebben maandag ter gelegenheid van de verjaardag van Gregory buiten een spel gespeeld. Dat doen we elke keer als er iemand jarig is. We hebben buiten tikkertje bom gespeeld. Dat was heel tof.

In de stamgroep hebben we voor W.O. over nieuwe tijd geleerd. We ontdekten dat de wereld vanaf 1492 grondig veranderde. De ontdekking van de nieuwe wereld zorgde voor heel wat nieuwigheden.  We werden ook geconfronteerd met de donkere kant, de slavernij. Het is afschuwelijk hoe ze de slaven behandelden. Het zware werk dat ze moesten doen en als ze het niet wilden of niet goed deden, werden ze een kopje kleiner. Ze werden behandeld als dingen. Onvoorstelbaar.