Billy the kid

Billy the kid

Deze namiddag waren we te gast bij Billy de Kid, in De Djoelen. Billy de Kid, van theater Barreweldaad, is het verhaal van een kind dat zich in de steek gelaten voelt door zijn vader en zich verzet tegen de nieuwe liefde van zijn moeder, vermomd als heldenepos vol briesende paarden en blaffende pistolen, gesitueerd op een dorre vlakte.

De Billy bij Barre Weldaad is een kind dat om de aandacht van zijn moeder schreeuwt. Hij heeft de bank van Zoetwater overvallen en een meiske gegijzeld. Hij heeft zich met haar verschanst in het pikkelbessenboske, aan de rand van het stoffige stadje, daar waar het altijd waait. Sherrif Erp zal de boel oplossen, maar Billy wil een duel!

Een wervelende familievoorstelling vol blaffende geweren en briesende paarden, gesitueerd op een dorre vlakte, ver, ver weg in de Far Far West! Billy de Kid is in heel het Wilde Westen berucht om zijn boevenstreken. Hij heeft meer vijanden dan luizen. Mensen spugen op de grond als iemand hardop rand van het stoffige stadje, waar het altijd waait. Sheriff Erp ziet een heldenrol voor zich weggelegd: hij zal de man zijn die Billy de Kid aan de galg brengt. Terwijl een verschroeiende zandstorm de kop opsteekt lijkt een shoot-out onafwendbaar.