Als het kriebelt ..

  • Als het kriebelt ..: Afbeelding 1
  • Als het kriebelt ..: Afbeelding 2
  • Als het kriebelt ..: Afbeelding 3

Deze week zijn we gestart met een workshop. We werden ritmisch uitgedaagd ...?!  We volgden deze workshop met de stamgroepen. Daarom werkten we in de klas de hele dag aan een contract. Dit doen we haast elke week. Op deze manier leren we zelfstandig werken, plannen, oefenen,... Er zijn ook steeds mag-opdrachten bij. Deze week werkten we ook aan een leuke tekening in de stijl van Keith Haring: eenvoudig, kleurrijk, afgelijnd en ... lijntjes die beweging uitdrukken.  En we mochten het helemaal zelf bedenken.

We spelen ook middagsport met heel veel klasgenoten. We konden kiezen tussen balsporten en badminton. Sporten doen we erg graag. In de turnles hebben we ook de schaarsprong gedaan. Het lukte bij iedereen.

Onze meester heeft een nieuw systeem binnengebracht om de rust te bewaren in de klas. Dat is soms wel nodig om ons daar op te wijzen. Hij gebruikt nu drie post-it's. Als het te luidruchtig is in de klas, haalt hij er eentje weg. Als ze alle drie weg zijn krijgen we een extra taak.

In de stamgroepen werken we momenteel aan het hoekenwerk van de nieuwste tijd. Er zijn 5 hoeken waar we zelfstandig informatie opzoeken en verwerken. We hebben elk onze eigen clim-rol. Deze wisselen we wanneer we naar een nieuwe hoek gaan. Zo krijgt iedereen de kans om groepsleider, verslaggever, materiaalmeester,... te zijn. Op deze manier leren we ook samenwerken. Het is erg belangrijk dat we dit goed kunnen.

redactie: Gregory en Pieter