Klas 6B

Klas 6B
Creatieve hefboom

Creatieve hefboom

Wij werken in de stamgroepen met hefbomen. Dit is een middel om je kracht te vergroten. Dit is het geval indien de hefboom onbuigzaam is en het steunpunt dicht bij de last ligt. Met een lange machtarm wordt het tillen van de last een fluitje van een cent. Dit inspireerde Alex tot een originele prent!

Stage juf Dorien

Stage juf Dorien

Van 4 mei tot en met 13 mei zal juf Dorien stage lopen in onze klas. Ze bereidt zich voor om juf te worden met de hulp van onze school. Juf Dorien neemt de klas 'fulltime' over. Dat wil dus ook zeggen dat ze 6B begeleidt op de sportdag, wereldoriëntatie aanbiedt in de stamgroep,... Zo kan ze het reilen en zeilen in de klas het best ervaren. Veel succes!

Speurneus

Speurneus

SpEUrnEUs 2015 is een wedstrijd voor alle leerlingen uit de derde graad van het Vlaamse basisonderwijs. De leerlingen lossen tussen 22 februari en 30 maart 2015 opdrachten op over het thema 'Europa'.

Lees meer
Wereldgodsdiensten

Wereldgodsdiensten

De voorbije weken werkte het 6de leerjaar aan een project rond wereldgodsdiensten. De klas werd in 5 kleine groepen verdeeld. Elke groep koos een wereldreligie die ze wilden ontdekken. Gedurende 3 weken gingen de groepen op ontdekkingstocht en verwerkten ze de informatie in een muurkrant. Vandaag stelde elke groep een wereldgodsdienst voor aan de rest van de klas.

Lees meer
Sport in de klas

Sport in de klas

De wiskunde die we in de klas behandelen, staat zo dicht mogelijk bij de leefwereld van de kinderen. Vandaag werkten we met 'omtrek' en 'oppervlakte'. Hiervoor gebruiken we werkelijke afmetingen van sportterreinen (zoals een voetbalveld, tenniscourt, volleybalterrein en een basketbalveld). We berekenden minimale en maximale oppervlakte, lengte van belijning met behulp van de omtrek, oppervlakte van zones en veel meer. Ook de inrichting van de terreinen kreeg onze aandacht. Hoeveel meter omheining moet je voorzien voor 4 tennisvelden die naast elkaar liggen? Dat en nog veel meer brengt de wiskunde dichter bij de realiteit, en omgekeerd. Neem hierbij het schalen van en naar een tekening en dan krijg je stevige opdrachten waarbij we formules gebruiken, schetsen, redeneren, inzicht verwerven, verhoudingen respecteren, berekeningen maken,...

Waar is da feesje?

Waar is da feesje?

Wat een fijne verrassing! Koekjestaart, cupcakes, wafeltjes, pudding,... op jefkesdag ;-) Top! Dankjewel 6B!

Boekpromotie

Boekpromotie

De voorbije weken luisterden we naar 14 boekpromoties. Deze presentaties waren stuk voor stuk knappe werkstukken.

Lees meer
Op stap naar het SO

Op stap naar het SO

De voorbije drie weken stonden we even stil bij de overgang naar het secundair onderwijs. Jasmine maakt een klein verslagje.    

Lees meer
Kennismaking met SCC

Kennismaking met SCC

Het secundair onderwijs is niet zo ver meer verwijderd voor de zesdeklassers. Weldra starten we in de klas met de voorbereiding door middel van een SO-project. De tweede kennismaking gebeurde vandaag in het St. Claracollege. We liepen er ook enkele oud-leerlingen van Delta tegen het lijf.

Lees meer
Je suis charlie

Je suis charlie

De aanslag in Parijs heeft de wereld even doen stil staan. Ook onze klas. Wij blikten terug op de gebeurtenis, bekeken enkele cartoon-reacties en wisselden vrij van mening.

Lees meer