Klas 6B

Klas 6B
Watskeburt?

Watskeburt?

Redactie: Ben en Kobe M Maandag had onze school verlof en dan konden we nog lekker uitslapen! Ook van dinsdag tot en met vrijdag waren er bijna elke dag 2 boekpromoties. Voor de dames en heren die niet weten wat een boekpromotie is: dat is een toonmoment voor kinderen die dan een boek hebben gelezen en dan daar promotie voor gaan maken en voorstellen. En boekpromoties kunnen verrassende resultaten opleveren! Vraag maar aan Vere! Watskeburt? Wij zijn deze week ook met een nieuw wiskundeblok begonnen en dat is blok 5. Dus rekenen maar! Voor L.O. hebben we onze benen getraind, want we hadden schaarsprong geoefend en we hadden verspringen gedaan voor het rapport. We hebben heel hard gewerkt voor het schoolfeest samen met Jan Otten. Het resultaat zal je verrassen op het schoolfeest, morgen! Jij komt toch ook?!

Getest

Getest

We hebben een juf voor een wiskunde les gehad, juf Celien. Maar het was niet de laatste van haar. Ze gaat vaker komen zei de meester. Wij vinden dat wel tof. Boekbesprekingen, boekpromotie, elk jaar weer en weer! We zijn al gestart Gregory was de eerste. Hij liet ons onze eigen "geheimzinnige toverdrank" brouwen.  de boekbesprekingen waren tot nu toe top. De rekentoets! Amai, wat een rekentoets van Blok 4! We kregen een rekentoets en bijna iedereen vond het moeilijk Eurofittesten: De Eurofittesten waren zwaar maar leuk en Jesse van 6A had bijna het record verbroken van Oud-Turnhout hij had 85 en iemand anders had 90. Redactie: Kobe G en Gregory.  

Op stap naar het SO

Op stap naar het SO

Redactie: Sara, Pieter, Vere We zijn deze week begonnen met de voorbereiding van de stap naar het SO (secundair onderwijs). Met dit thema leren we onszelf beter kennen en leren we hoe het is op een middelbare school. En welke richting we het best kunnen kiezen. Onze leraar begeleidt ons bij het maken van de juiste keuzes. We hadden het ook over kiezen en over belangrijke keuzes maken. Elke dag maken immerswel keuzes. Onze ouders hebben destijds ook een heel moeilijke en belangrijke keuze moeten maken: onze naam. Welke keuze onze ouders maakten en hoe ze gekozen hebben vomde het huiswerk voor onze ouders.  

Lees meer
Billy the kid

Billy the kid

Deze namiddag waren we te gast bij Billy de Kid, in De Djoelen. Billy de Kid, van theater Barreweldaad, is het verhaal van een kind dat zich in de steek gelaten voelt door zijn vader en zich verzet tegen de nieuwe liefde van zijn moeder, vermomd als heldenepos vol briesende paarden en blaffende pistolen, gesitueerd op een dorre vlakte. De Billy bij Barre Weldaad is een kind dat om de aandacht van zijn moeder schreeuwt. Hij heeft de bank van Zoetwater overvallen en een meiske gegijzeld. Hij heeft zich met haar verschanst in het pikkelbessenboske, aan de rand van het stoffige stadje, daar waar het altijd waait. Sherrif Erp zal de boel oplossen, maar Billy wil een duel! Een wervelende familievoorstelling vol blaffende geweren en briesende paarden, gesitueerd op een dorre vlakte, ver, ver weg in de Far Far West! Billy de Kid is in heel het Wilde Westen berucht om zijn boevenstreken. Hij heeft meer vijanden dan luizen. Mensen spugen op de grond als iemand hardop rand van het stoffige stadje, waar het altijd waait. Sheriff Erp ziet een heldenrol voor zich weggelegd: hij zal de man zijn die Billy de Kid aan de galg brengt. Terwijl een verschroeiende zandstorm de kop opsteekt lijkt een shoot-out onafwendbaar.  

Wiebelkleur, muziek, licht en poëzie

Wiebelkleur, muziek, licht en poëzie

Er zijn nieuwe banken en stoelen om 's middags te eten. De stoelen en tafels zijn heel tof en de stoelen zijn heel leuk om op te zitten. Iedereen heeft er een eigen woordje voor verzonnen. Er zijn een paar gewone stoelen maar die zitten ook heel goed!  Er zijn ook wiebel stoelen met een bolle onderkant die zijn heel geliefd!!! De kleuren zijn prachtig en passen heel goed bij elkaar, groen en grijs.  We eten apart in de hal van de kleuters. Het is er heel gezellig.  Ik denk dat we het allemaal eens zijn, de stoelen en de tafels zijn geweldig!! En dit maakt het eten nog leuker!!! Hannah en Vere  

Lees meer
Erika Cotteleer

Erika Cotteleer

Vandaag maakten we kennis met Erika Cotteleer, in de bibliotheek van Oud-Turnhout. Als kleuter hield Erika Cotteleer al van ‘schilderijen’ maken. Na haar opleiding Grafische en Reclamevormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en een vervolgopleiding aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten Vlaanderen wist ze zeker dat ze van illustreren haar beroep wilde maken. Midden jaren negentig verwierf ze zich een stevige positie in de Vlaamse prentenboekenwereld.  Ze geeft ook les, zowel algemene beeldende vorming aan kinderen en jongeren, als grafische vormgeving aan volwassen. Zo leerden we haar ook kennen. We maakten kennis met haar werk en we werden ook creatief aan het werk gezet. Kobe M. & Emmanuel

Als het kriebelt ..

Als het kriebelt ..

Deze week zijn we gestart met een workshop. We werden ritmisch uitgedaagd ...?!  We volgden deze workshop met de stamgroepen. Daarom werkten we in de klas de hele dag aan een contract. Dit doen we haast elke week. Op deze manier leren we zelfstandig werken, plannen, oefenen,... Er zijn ook steeds mag-opdrachten bij. Deze week werkten we ook aan een leuke tekening in de stijl van Keith Haring: eenvoudig, kleurrijk, afgelijnd en ... lijntjes die beweging uitdrukken.  En we mochten het helemaal zelf bedenken.

Lees meer
Wauw!

Wauw!

...Wetenschap! Dat was de slogan die we om de oren geslingerd kregen in de Warande. We fietsten hiervoor met het hele 6de leerjaar naar Turnhout. We hebben veel bijgeleerd over kanker, over wereldberoemde Belgische wetenschappers, over geothermie, ... En we kregen een heleboel proefjes te zien, met veel knal- en vuurwerk! ...Nieuwe ballen! Elke klas heeft nieuwe ballen. Een om te voetballen en een om balspelen mee te doen. Zo zijn er ook minder conflicten op de speelplaats. Meester Toon en juf Det leerden ons ook spellen die we op de speelplaats kunnen spelen. Jean Dubuffet! In de klas leerden we over Jean Dubuffet. In zijn stijl maakten we een zelfportret.  Hiervoor hebben we met ogen dicht moeten tekenen... verrassend! redactie: Kobe M en Sara      

Ontspannen start met bonzend hart

Ontspannen start met bonzend hart

Deze week zijn we het nieuwe kalenderjaar gestart met een nieuwjaarsbrief van juf Anne.  In de klas zijn we er onmiddellijk stevig in gevlogen. Binnenkort hebben we een boekpromotie. Spannend, maar je moet er heel veeltijd in steken en dan komt er een heel mooi resultaat! We gaan ervoor.  In de bib kozen we alvast twee toffe boeken.

Lees meer
XperiLAB

XperiLAB

Donderdag bezochten we de wetenschapstruck van Xperilab op het dorpsplein. Binnen gingen we, in kleine groepjes op onderzoek zoals echte wetenschappers dat doen. We konden zelf tandpasta maken, we onderzochten de isolatiewaarde van verschillende materialen met een infraroodcamera, we ontdekten de hydrodynamica, ... Het project XperiLAB.be wilde ons warm maken voor wetenschap. Dat was zeker geslaagd!

Lees meer