Klas 6B

Klas 6B
Een muzikale week

Een muzikale week

Redactie: Faith en Kaatje. Maandag was het weer 'Zak door ’t podium' . Onze klas deed samen met de klas van juf Maartje de volksdans 't Smidje. Eerst deden we 5 keer de originele, daarna mocht je je eigen stuk ook een aantal keer doen. Dit deden we per 2. Na onze dansinspanning deden we drama bij juf Lies. Juf Lies gaf ons dan een paspoort met daarop: je klasse (bv. Steenrijk of straatarm) hoe oud je bent je job je hobby Aan de hand van deze info uitbeelden en improvisatie oefeningen doen. In de rest van de week hebben we weer gewerkt aan 1 groot contract. Je mocht tijdens het contract ook een eigen project kiezen. Dit vond iedereen SUPER!!!  

Fluo-beker

Fluo-beker

6B veroverde de fluo-beker van Delta. In onze klas droeg 75% van de leerlingen een fluohesje en daarmee scoorden we het best van de hele school. Wij dragen vanaf nu elke dag ons vfluo-hesje. Wij worden immers graag gezien!

Ik heb een sok

Ik heb een sok

We werken momenteel in de klas aan een sokpop, van een oude sok. We maken onze eigen figuur van de sok. Dit doen we door hem te versieren met stofjes, stiften, nieten en ook naaien! Met onze sokpop maken we volgende week een toneeltje in groepjes. We hebben kerstkaartjes ontworpen. Met driekhoeken hebben een sterk gemaakt. Die kaarten worden afgedrukt en worden later verkocht. Jvandaag was het dag van de jeugdbeweging. De kinderen die in de (zee)scouts, Chiro, KLJ zitten kwamen in uniform. En er kwamen leidsters van de scouts reclame maken. Ze deelden ook armbandjes uit. Deze week werkten we ook erg zelfstandig. De meester gaf 's morgens alle uitleg en een takenlijst en dan wisten we de hele dag wat te doen. Als we vragen hebben, kan hij dan onmiddellijk helpen. Wij leren zo ook om ons eigen werk te plannen. Tof!  

Vitruvius

Vitruvius

Tijdens het meetcircuit, enkele weken geleden, ontdekten we aan aantal lichaamsverhoudingen. In het werkboek vonden we ook de bekende schets, 'de man van Vitruvius' van Leonardo Da Vinci. Deze sprak voor velen tot de verbeelding. Kaatje stortte zich in een onderzoek naar deze tekening. Vandaag presenteerde ze ons haar werk. Aan de hand van een knappe prezi vertelde ze ons het verhaal van de 'man van Vitruvius'. Alle aspecten kwamen aan bod, geschiedkundig, wiskundig,... Kaatje legde alles piekfijn en begrijpelijk uit. Dit kon enkel door erg grondig en correct opzoekwerk, een logische structuur en een tomeloze inzet. Top!

Halloweenparty?!

Halloweenparty?!

De voorbije twee dagen werkten we intensief samen in groepjes om een halloweenfeestje te organiseren. We hebben gemeten, versiering gekozen, kostprijzen vergeleken, recepten omgerekend,... Er komt heel wat bij kijken!

Gered door de bel

Gered door de bel

Redactie: Sofie en Faith   We hebben woensdag gedanst en gebeld met Saved by the bell voor de kinderen die niet naar school kunnen gaan om dat het te ver is of er is geen plaats meer in die school. Het is erg en daarom doen we dit elk jaar weer opnieuw zodat idereen kan horen dat wij vinden dat alle kinderen wel naar school moeten kunnen gaan. Zak door het podium hebben we nu anders gedaan dan we gewoon zijn. Nu is er 1 reporter die alles van de klas gaat vertellen wat we al hebben gedaan. Ook de meisjes van de dansgroep middagsport brachten hun mooie dansje voor. Het was prachtig . Dinsdag was er een lieve juf, Sanne. wij hebben een leuk grapje uit gehaald: we waren allemaal van plaats en van naam verwisseld! Ookal moesten we veel rekenen en Frans doen, het was tof! Andy Warhol was ook op bezoek deze week. We leerden zijn stijl kennen en probeerden het zelf ook uit.  

Circuit

Circuit

Redactie: Toke en Emma Er is deze week weer heel veel gebeurd. Toke en Bente hebben als eerst een actualiteitpresentatie gemaakt. Dat hadden ze erg knap gedaan! Maar er gebeurde nog veel meer! Lees je mee?

Lees meer
Smile

Smile

Redactie van Stien & Kaatje  Op dinsdag trok iedereen zijn mooiste pakje aan. En oefende hun beste lach. Want de camera stond al klaar, voor de klasfoto van het jaar. Iedereen deed zijn best. Want het was de laatste op Delta. Maar daarna werd iedereen toch wat zenuwachtig. We moesten namelijk een presentatie geven over je familie om elkaar nog beter te leren kennen. Maar het was geen gewone presentatie, we deden het helemaal in het Frans. Dat deed iedereen formidable! Op vrijdag strapten we naar school want het was strapdag. Dat gebeurde niet alleen met de fiets of te voet. Nee… er waren ook kinderen die met hun hooverboard naar school kwamen. Dat hooverboard wilde natuurlijk iedereen uitproberen. In de klas werkten we deze week ook vaak met onze handen. Gelukkig waren er ook Lotte en Bente die ons graag wilde helpen.

O, dat was een wonder ..

O, dat was een wonder ..

Redactie:Bente & Lotte De eerste week 6de leerjaar zit er al op. Deze week stonden we stil bij de wonderen en de kracht van de natuur. We hebben geleerd over de goede, mooie dingen van de aarde. Urbanus maakte er een lied over , Gaudi ontwierp de Sagrada Familia en van Gogh schilderde de sterrennacht. Maar de kracht van de natuur kan ook vernietigend zijn. Op die momenten voelen mensen zich heel erg klein. Donderdag hebben we een Kahoot.it-quiz gedaan op de iPads. Deze quiz stond in het teken van de franse herhaling van het 5de leerjaar, Het was een super leerrijke quiz.We kijken al uit naar volgende week!  

Sportdag Zilvermeer

Sportdag Zilvermeer

Nooit eerder zijn we met een klas zo vroeg op het schooljaar op sportdag geweest in het Zilvermeer. Fris en monteren namen we plaats in de bus, klaar voor het avontuur. In de voormiddag konden we over een parcours racen met grote go-carts,  waterfietsen en spelen in de grote speeltuin. 's Namiddags waagden we ons aan een avonturentrophy over, en in het water! Het was een top-dag!