Klas 6B

Klas 6B
Smile

Smile

Redactie van Stien & Kaatje  Op dinsdag trok iedereen zijn mooiste pakje aan. En oefende hun beste lach. Want de camera stond al klaar, voor de klasfoto van het jaar. Iedereen deed zijn best. Want het was de laatste op Delta. Maar daarna werd iedereen toch wat zenuwachtig. We moesten namelijk een presentatie geven over je familie om elkaar nog beter te leren kennen. Maar het was geen gewone presentatie, we deden het helemaal in het Frans. Dat deed iedereen formidable! Op vrijdag strapten we naar school want het was strapdag. Dat gebeurde niet alleen met de fiets of te voet. Nee… er waren ook kinderen die met hun hooverboard naar school kwamen. Dat hooverboard wilde natuurlijk iedereen uitproberen. In de klas werkten we deze week ook vaak met onze handen. Gelukkig waren er ook Lotte en Bente die ons graag wilde helpen.

O, dat was een wonder ..

O, dat was een wonder ..

Redactie:Bente & Lotte De eerste week 6de leerjaar zit er al op. Deze week stonden we stil bij de wonderen en de kracht van de natuur. We hebben geleerd over de goede, mooie dingen van de aarde. Urbanus maakte er een lied over , Gaudi ontwierp de Sagrada Familia en van Gogh schilderde de sterrennacht. Maar de kracht van de natuur kan ook vernietigend zijn. Op die momenten voelen mensen zich heel erg klein. Donderdag hebben we een Kahoot.it-quiz gedaan op de iPads. Deze quiz stond in het teken van de franse herhaling van het 5de leerjaar, Het was een super leerrijke quiz.We kijken al uit naar volgende week!  

Sportdag Zilvermeer

Sportdag Zilvermeer

Nooit eerder zijn we met een klas zo vroeg op het schooljaar op sportdag geweest in het Zilvermeer. Fris en monteren namen we plaats in de bus, klaar voor het avontuur. In de voormiddag konden we over een parcours racen met grote go-carts,  waterfietsen en spelen in de grote speeltuin. 's Namiddags waagden we ons aan een avonturentrophy over, en in het water! Het was een top-dag!

Hallo Aarde! Hallo juf Celien!

Hallo Aarde! Hallo juf Celien!

Juf Celien nam deze week het roer over in 6B. Voor de stamgroepen stak ze een puik hoekenwerk in elkaar. Met diverse activiteiten. Alle leerlingen gingen erg betrokken en gemotiveerd aan de slag. En we draaiden maar door ...

Prezi-presentatie

Prezi-presentatie

Vandaag stelden Pieter en Jesse Prezi voor aan onze klas. De voorbije weken maakten ze zelf een Prezi om uit te leggen hoe onze klasgenoten aan een Prezi beginnen. Luchtig, gestructureerd en met een vleugje humor werd dit een verteerbare, hapklare brok. Nu kunnen we aan de slag met een nieuwe presentatie voor onze spreekbeurt.  

Dode hoek

Dode hoek

Jaarlijks gebeuren er nog veel te veel ongevallen met fietsers en vrachtwagens. De dode hoek is hier vaak de oorzaak. Maar wat is nu een "dode hoek" ? We werkten er deze week aan, met werkbladen, speelgoedvrachtwagen, online beeldmateriaal en in de praktijk! We stapten zelf achter het stuur van een grote vrachtwagen en ontdekten de dode hoek. Toch wel even verschieten hoor! We weten nu waar we best, zichtbaar en veilig, staan bij een vrachtwagen. Als wij oogcontact kunnen maken met de chauffeur, dan pas zijn we zeker dat hij/zij ons gezien heeft.

Geschokt

Geschokt

Deze week werden we voor de tweede keer dit schooljaar geconfronteerd met een tereurdaad heel dicht bij ons. Reeds lange tijd zien we aanslagen in Syrië, Irak, Afghanistan,... Na Parijs was nu Brussel het doelwit. Zo komt het wel erg dicht bij ons. We bekeken de nieuwsuitzendingen van Karrewiet, spraken er met elkaar over in een kringgesprek, verwerkten de emotie in een tekening met een boodschap.

Watskeburt?

Watskeburt?

Redactie: Ben en Kobe M Maandag had onze school verlof en dan konden we nog lekker uitslapen! Ook van dinsdag tot en met vrijdag waren er bijna elke dag 2 boekpromoties. Voor de dames en heren die niet weten wat een boekpromotie is: dat is een toonmoment voor kinderen die dan een boek hebben gelezen en dan daar promotie voor gaan maken en voorstellen. En boekpromoties kunnen verrassende resultaten opleveren! Vraag maar aan Vere! Watskeburt? Wij zijn deze week ook met een nieuw wiskundeblok begonnen en dat is blok 5. Dus rekenen maar! Voor L.O. hebben we onze benen getraind, want we hadden schaarsprong geoefend en we hadden verspringen gedaan voor het rapport. We hebben heel hard gewerkt voor het schoolfeest samen met Jan Otten. Het resultaat zal je verrassen op het schoolfeest, morgen! Jij komt toch ook?!

Getest

Getest

We hebben een juf voor een wiskunde les gehad, juf Celien. Maar het was niet de laatste van haar. Ze gaat vaker komen zei de meester. Wij vinden dat wel tof. Boekbesprekingen, boekpromotie, elk jaar weer en weer! We zijn al gestart Gregory was de eerste. Hij liet ons onze eigen "geheimzinnige toverdrank" brouwen.  de boekbesprekingen waren tot nu toe top. De rekentoets! Amai, wat een rekentoets van Blok 4! We kregen een rekentoets en bijna iedereen vond het moeilijk Eurofittesten: De Eurofittesten waren zwaar maar leuk en Jesse van 6A had bijna het record verbroken van Oud-Turnhout hij had 85 en iemand anders had 90. Redactie: Kobe G en Gregory.  

Op stap naar het SO

Op stap naar het SO

Redactie: Sara, Pieter, Vere We zijn deze week begonnen met de voorbereiding van de stap naar het SO (secundair onderwijs). Met dit thema leren we onszelf beter kennen en leren we hoe het is op een middelbare school. En welke richting we het best kunnen kiezen. Onze leraar begeleidt ons bij het maken van de juiste keuzes. We hadden het ook over kiezen en over belangrijke keuzes maken. Elke dag maken immerswel keuzes. Onze ouders hebben destijds ook een heel moeilijke en belangrijke keuze moeten maken: onze naam. Welke keuze onze ouders maakten en hoe ze gekozen hebben vomde het huiswerk voor onze ouders.  

Lees meer