Klas 6B

Kraslot voor papa

Wij zorgen dit weekend voor een verrassing alle papa's. Papa krijgt een kraslot en ... altijd prijs! Wat heb jij gewonnen?

Wat een verrassing!

Vandaag vierden we reeds de verjaardag van de meester. Hij verjaart pas op vaderdag, maar dat hield ons niet tegen om hem te verrassen met een fijn feestje. We bundelden onze krachten. Geen chips en cola!  Wij zorgden voor onze eigen cocktails en heerlijke, gezonde hapjes (wraps met pesto en kip, wraps met zalm, groentenhapjes, bananenbrood, pestohapjes,...te veel om op te noemen) Met 'de zon in ons hart' lieten we de hele bovenverdieping meegenieten. TOP!

In beeld

Vandaag zijn we de fietsroute voor het fietsexamen gaan verkennen. Er was ook pers aanwezig, de burgemeester en de schepen van mobiliteit, maar ook afgevaardigden van alle Oud-Turnhoutse scholen. Er zijn vanaf dit jaar nieuwe verkeersborden om de juiste route aan te geven. Onze meester heeft deze ontworpen! Enkele kinderen van onze klas werd om hun mening gevraagd. 's Avonds kwamen we dan op RTV in beeld.

Op onze sokken

Tijdens de krokusvakantie werd de vloer van onze klas stevig onder handen genomen met een flinke schuur-poets-boen-beurt. Om het resultaat ten volle te kunnen ervaren, lieten we tafels en stoelen vandaag nog even buiten staan. Op onze sokken betraden we de klas, lazen we een boek, verwerkten we nieuwe woorden, berekenden we de capaciteit en de opbrengst van de ticketverkoop in een atletiekstadion, vormden we correcte Franse zinnen, ontdekten we verschillende teksttypes en de bedoeling van de auteur en wisselden we ervaringen van Durbuy uit.

Lopen met woorden

6B loopt met woorden. Voor de spellingles trekken we met een leeg blad en een pen naar de speelplaats. Daar verzamelen we op een centraal punt en leggen we ons schrijfmateriaal neer. Dan gaan we op zoek naar de woorden van het nieuwe woordpakket. Alle woorden staan verzameld op een A3'tje dat ergens op de speelplaats te vinden is. Dan begint de actie. Het is de bedoeling dat alle woorden, correct, op ons eigen blad terecht komen. Hiervoor moeten we telkens de woorden die we vinden goed inprenten en in ons hoofd meebrengen. We zijn pas klaar als we alle woorden correct verzameld hebben. Leren en bewegen gaan hand in hand in onze klas!

Uitgelijnd met fluo

Redactie Faith en Maren Deze week zijn er super veel leuke dingen gebeurd. Vooral de fluowandeling was leuk. Iedereen had fluo aan en zo wandelden we door de straten van Oud-Turnhout. Wij zijn overigens al weken de ongeslagen fluokampioenen van Delta. In onze klas draagt gemiddeld 95% van de leerlingen een fluohesje om zich te verplaatsen van en naar school. Yonas van onze klas was deze week jarig en we hebben een voetbalmatch gespeeld, iedereen had plezier en het was een spannende match. Hopelijk wordt volgende week ook zo leuk. We hebben in de klas ook rond Jean Dubuffet gewerkt. We hebben een zelfportret getekend in zijn stijl. Zijn tekeningen lijken op kindertekeningen. Hij gebruikt vaak hiervoor dikke lijnen en slechts 2 kleuren, nl. blauw en rood, al dan niet gearceerd.

Prettige feestdagen!

Wij blikken tevreden terug op 2016. Wij kijken uit naar een onvergetelijk 2017.

Een muzikale week

Redactie: Faith en Kaatje. Maandag was het weer 'Zak door ’t podium' . Onze klas deed samen met de klas van juf Maartje de volksdans 't Smidje. Eerst deden we 5 keer de originele, daarna mocht je je eigen stuk ook een aantal keer doen. Dit deden we per 2. Na onze dansinspanning deden we drama bij juf Lies. Juf Lies gaf ons dan een paspoort met daarop: je klasse (bv. Steenrijk of straatarm) hoe oud je bent je job je hobby Aan de hand van deze info uitbeelden en improvisatie oefeningen doen. In de rest van de week hebben we weer gewerkt aan 1 groot contract. Je mocht tijdens het contract ook een eigen project kiezen. Dit vond iedereen SUPER!!!

Fluo-beker

6B veroverde de fluo-beker van Delta. In onze klas droeg 75% van de leerlingen een fluohesje en daarmee scoorden we het best van de hele school. Wij dragen vanaf nu elke dag ons vfluo-hesje. Wij worden immers graag gezien!

Ik heb een sok

We werken momenteel in de klas aan een sokpop, van een oude sok. We maken onze eigen figuur van de sok. Dit doen we door hem te versieren met stofjes, stiften, nieten en ook naaien! Met onze sokpop maken we volgende week een toneeltje in groepjes. We hebben kerstkaartjes ontworpen. Met driekhoeken hebben een sterk gemaakt. Die kaarten worden afgedrukt en worden later verkocht. Jvandaag was het dag van de jeugdbeweging. De kinderen die in de (zee)scouts, Chiro, KLJ zitten kwamen in uniform. En er kwamen leidsters van de scouts reclame maken. Ze deelden ook armbandjes uit. Deze week werkten we ook erg zelfstandig. De meester gaf 's morgens alle uitleg en een takenlijst en dan wisten we de hele dag wat te doen. Als we vragen hebben, kan hij dan onmiddellijk helpen. Wij leren zo ook om ons eigen werk te plannen. Tof!