Klas 6B

Klas 6B
Uitgelijnd met fluo

Uitgelijnd met fluo

Redactie Faith en Maren Deze week zijn er super veel leuke dingen gebeurd. Vooral de fluowandeling was leuk. Iedereen had fluo aan en zo wandelden we door de straten van Oud-Turnhout. Wij zijn overigens al weken de ongeslagen fluokampioenen van Delta. In onze klas draagt gemiddeld 95% van de leerlingen een fluohesje om zich te verplaatsen van en naar school. Yonas van onze klas was deze week jarig en we hebben een voetbalmatch gespeeld, iedereen had plezier en het was een spannende match. Hopelijk wordt volgende week ook zo leuk. We hebben in de klas ook rond Jean Dubuffet gewerkt. We hebben een zelfportret getekend in zijn stijl. Zijn tekeningen lijken op kindertekeningen. Hij gebruikt vaak hiervoor dikke lijnen en slechts 2 kleuren, nl. blauw en rood, al dan niet gearceerd.   

De ontdekking van pi

De ontdekking van pi

Vandaag ontdekten we 'pi'. Deze 'ontdekking' deden we bij het meten van een aantal voorwerpen. Wanneer we de omtrek deelden door de diameter kwamen we steeds ongeveer hetzelfde getal uit.

Lees meer
Prettige feestdagen!

Prettige feestdagen!

Wij blikken tevreden terug op 2016. Wij kijken uit naar een onvergetelijk 2017.

Een muzikale week

Een muzikale week

Redactie: Faith en Kaatje. Maandag was het weer 'Zak door ’t podium' . Onze klas deed samen met de klas van juf Maartje de volksdans 't Smidje. Eerst deden we 5 keer de originele, daarna mocht je je eigen stuk ook een aantal keer doen. Dit deden we per 2. Na onze dansinspanning deden we drama bij juf Lies. Juf Lies gaf ons dan een paspoort met daarop: je klasse (bv. Steenrijk of straatarm) hoe oud je bent je job je hobby Aan de hand van deze info uitbeelden en improvisatie oefeningen doen. In de rest van de week hebben we weer gewerkt aan 1 groot contract. Je mocht tijdens het contract ook een eigen project kiezen. Dit vond iedereen SUPER!!!  

Fluo-beker

Fluo-beker

6B veroverde de fluo-beker van Delta. In onze klas droeg 75% van de leerlingen een fluohesje en daarmee scoorden we het best van de hele school. Wij dragen vanaf nu elke dag ons vfluo-hesje. Wij worden immers graag gezien!

Ik heb een sok

Ik heb een sok

We werken momenteel in de klas aan een sokpop, van een oude sok. We maken onze eigen figuur van de sok. Dit doen we door hem te versieren met stofjes, stiften, nieten en ook naaien! Met onze sokpop maken we volgende week een toneeltje in groepjes. We hebben kerstkaartjes ontworpen. Met driekhoeken hebben een sterk gemaakt. Die kaarten worden afgedrukt en worden later verkocht. Jvandaag was het dag van de jeugdbeweging. De kinderen die in de (zee)scouts, Chiro, KLJ zitten kwamen in uniform. En er kwamen leidsters van de scouts reclame maken. Ze deelden ook armbandjes uit. Deze week werkten we ook erg zelfstandig. De meester gaf 's morgens alle uitleg en een takenlijst en dan wisten we de hele dag wat te doen. Als we vragen hebben, kan hij dan onmiddellijk helpen. Wij leren zo ook om ons eigen werk te plannen. Tof!  

Vitruvius

Vitruvius

Tijdens het meetcircuit, enkele weken geleden, ontdekten we aan aantal lichaamsverhoudingen. In het werkboek vonden we ook de bekende schets, 'de man van Vitruvius' van Leonardo Da Vinci. Deze sprak voor velen tot de verbeelding. Kaatje stortte zich in een onderzoek naar deze tekening. Vandaag presenteerde ze ons haar werk. Aan de hand van een knappe prezi vertelde ze ons het verhaal van de 'man van Vitruvius'. Alle aspecten kwamen aan bod, geschiedkundig, wiskundig,... Kaatje legde alles piekfijn en begrijpelijk uit. Dit kon enkel door erg grondig en correct opzoekwerk, een logische structuur en een tomeloze inzet. Top!

Halloweenparty?!

Halloweenparty?!

De voorbije twee dagen werkten we intensief samen in groepjes om een halloweenfeestje te organiseren. We hebben gemeten, versiering gekozen, kostprijzen vergeleken, recepten omgerekend,... Er komt heel wat bij kijken!

Gered door de bel

Gered door de bel

Redactie: Sofie en Faith   We hebben woensdag gedanst en gebeld met Saved by the bell voor de kinderen die niet naar school kunnen gaan om dat het te ver is of er is geen plaats meer in die school. Het is erg en daarom doen we dit elk jaar weer opnieuw zodat idereen kan horen dat wij vinden dat alle kinderen wel naar school moeten kunnen gaan. Zak door het podium hebben we nu anders gedaan dan we gewoon zijn. Nu is er 1 reporter die alles van de klas gaat vertellen wat we al hebben gedaan. Ook de meisjes van de dansgroep middagsport brachten hun mooie dansje voor. Het was prachtig . Dinsdag was er een lieve juf, Sanne. wij hebben een leuk grapje uit gehaald: we waren allemaal van plaats en van naam verwisseld! Ookal moesten we veel rekenen en Frans doen, het was tof! Andy Warhol was ook op bezoek deze week. We leerden zijn stijl kennen en probeerden het zelf ook uit.  

Circuit

Circuit

Redactie: Toke en Emma Er is deze week weer heel veel gebeurd. Toke en Bente hebben als eerst een actualiteitpresentatie gemaakt. Dat hadden ze erg knap gedaan! Maar er gebeurde nog veel meer! Lees je mee?

Lees meer