Klas 6B

Klas 6B
Wetenschapsdag

Wetenschapsdag

Vandaag was het wetenschapsdag. We trokken met het 6de leerjaar met de fiets naar de Talentenschool in Turnhout.
Het werd een onvergetelijke dag ...    

Lees meer
Sokpop

Sokpop

We werkten de week voor de vakantie nog aan een mooie sokpop. Vervolgens werkten we in kleine groepen een dialoog uit en een decor. Vandaag was het dan opnamedag. Er komt meer bij kijken dan je denkt!

Op de klasvloer

Op de klasvloer

Deze week verschenen er op onze klasvloer ogenschijnlijk vreemde patronen op de vloer. Deze mysterieuze tekeningen hebben echter een boodschap, klaar en duidelijk. De vierkante meter in verhouding met de vierkante decimeter; en van die laatste kunnen er 100 in de eerste! De draaicirkel van de deur is dan weer de ideale aanschouwelijke voorstelling van de grootte van een hoek, uitgedrukt in graden. Zet die deur maar open, het wordt warm in onze klas ;-)

Caroussel

Caroussel

In de derde graad genieten we 4 keer per jaar in carousselvorm van muzische vorming. De juffen en meester voorzien dan leuke en leerrijke activiteiten die we ontdekken door door te schuiven. De leerkracht blijft in haar/zijn lokaal en ontvangt telkens een andere klasgroep. Juf Lies (5A) liet ons kennismaken met de muziek van Ray Charles en hoepel op Jack (Jane). Bij juf Maartje (5B) ontwierpen we ons eigen blauwe diepzeeleven. Bij juf Ilse (6A) dramatiseerden we onze expressie met mimiek en lichaamstaal. Met meester Olivier speelden we met onze eigen voeten, met medeleerlingen als marionetten en met een afstandbediening om beweging te pauzeren, te versnellen, te vertragen en zelfs terug te spoelen.

Wiskundefeestje

Wiskundefeestje

Het leek wel feest. Vandaag maakten we het eerste deel van onze eerste wiskundetoets. Hiervoor zaten we uitzonderlijk samen met de andere zesdeklassers in de 'kruimel'. In de kruimel eten dit schooljaar de kleuters. De ruimte was nog versierd met slingers van de ouderraad. De toets verliep volgens de gebruikelijke spelregels (alleen en in stilte), maar hulpmiddelen bleven beschikbaar. Het was een zware dobber, maar met de nodige doorzetting en concentratie lukte het ons. Op naar morgen voor deel 2 in onze eigen klas.

Geboekt

Geboekt

Elke ochtend, bij het krieken van de schooldag, lezen we een kwartier lang in een boek naar keuze. Door 's morgens te lezen, kunnen we rustig aan onze werkdag beginnen, zijn we in de juiste stemming om te werken. Onze boeken kozen we zelf. Uit de bib brachten we twee boeken mee, één leesboek en één boek naar keuze. De bib steld ook een boekenpakket samen voor onze klas. Nu maken we ook kennis met boeken waar ons misschien niet zo snel op zou vallen. Hartelijk dank aan de bib van Oud-Turnhout!

Initiatief is een werkwoord

Initiatief is een werkwoord

Het was al een drukke week. We werkten een eerste stevig contract af met de nodige mag-opdrachten. Een van deze opdrachten waren verjaardagsuiltjes. Deze maakten we met krimppapier. Nu nog in de oven en de sleutelhanger is klaar. Deze week startten Anouk en Yasemin met de actuapresentaties. Op een originele manier brengen 2 klasgenoten wekelijks een eigen keuze van het nieuws in een mooie presentatie. We leren telkens weer bij. Met een "présentation de famille" maakten we kennis met elkaars familie. Iedereen vertelde volgens eigen kunnen een eigen, vaak gedetailleerd, verhaal. Zo maken we van de Franse taal geen drempel maar een uitdaging. Die gaan we graag aan. Tijdens de les wiskunde nam Yore het roer over van de meester en vatte de les over de eigenschappen van de vierhoeken op duidelijke, bondige wijze samen. Billie is dit jaar onze vertegenwoordigster in de leerlingenraad, Yasemin haar vervangster. Ze werden verkozen na een korte voorstelling en wat concrete vragen, gevolgd door een stemming volgens de regels van de kunst.