Klas 6B

Klas 6B
Fijne kerstdagen

Fijne kerstdagen

Wij blikken tevreden terug op 2017 en kijken uit naar een onvergetelijk 2018!

De ontdekking van pi

De ontdekking van pi

Vandaag ontdekten we 'pi'. Deze 'ontdekking' deden we bij het meten van een aantal voorwerpen. Wanneer we de omtrek deelden door de diameter kwamen we steeds ongeveer hetzelfde getal uit.

Lees meer
PingPing

PingPing

Robby spaart voor een fiets. Dat betekent dat hij niet voor iets anders kan sparen en zijn geld aan iets anders kan uitgeven. Om te kunnen sparen moet je dus keuzes kunnen maken. Met ons spel leren we bewust nadenken over sparen en de eventuele gevolgen...

Lees meer
Juf ipv meester

Juf ipv meester

De voorbije 4 weken verdween meester Olivier naar de achtergrond in onze klas, bijna letterlijk. Juf Joke voltooide haar 3de jaar stage. 4 weken lang heeft zij de leiding genomen over de klas en het beste van zichzelf gegeven. Dankjewel juf Joke!

Wetenschapsdag

Wetenschapsdag

Vandaag was het wetenschapsdag. We trokken met het 6de leerjaar met de fiets naar de Talentenschool in Turnhout.
Het werd een onvergetelijke dag ...    

Lees meer
Sokpop

Sokpop

We werkten de week voor de vakantie nog aan een mooie sokpop. Vervolgens werkten we in kleine groepen een dialoog uit en een decor. Vandaag was het dan opnamedag. Er komt meer bij kijken dan je denkt!

Op de klasvloer

Op de klasvloer

Deze week verschenen er op onze klasvloer ogenschijnlijk vreemde patronen op de vloer. Deze mysterieuze tekeningen hebben echter een boodschap, klaar en duidelijk. De vierkante meter in verhouding met de vierkante decimeter; en van die laatste kunnen er 100 in de eerste! De draaicirkel van de deur is dan weer de ideale aanschouwelijke voorstelling van de grootte van een hoek, uitgedrukt in graden. Zet die deur maar open, het wordt warm in onze klas ;-)

Caroussel

Caroussel

In de derde graad genieten we 4 keer per jaar in carousselvorm van muzische vorming. De juffen en meester voorzien dan leuke en leerrijke activiteiten die we ontdekken door door te schuiven. De leerkracht blijft in haar/zijn lokaal en ontvangt telkens een andere klasgroep. Juf Lies (5A) liet ons kennismaken met de muziek van Ray Charles en hoepel op Jack (Jane). Bij juf Maartje (5B) ontwierpen we ons eigen blauwe diepzeeleven. Bij juf Ilse (6A) dramatiseerden we onze expressie met mimiek en lichaamstaal. Met meester Olivier speelden we met onze eigen voeten, met medeleerlingen als marionetten en met een afstandbediening om beweging te pauzeren, te versnellen, te vertragen en zelfs terug te spoelen.