Klas 6B

Op de klasvloer

Deze week verschenen er op onze klasvloer ogenschijnlijk vreemde patronen op de vloer. Deze mysterieuze tekeningen hebben echter een boodschap, klaar en duidelijk. De vierkante meter in verhouding met de vierkante decimeter; en van die laatste kunnen er 100 in de eerste! De draaicirkel van de deur is dan weer de ideale aanschouwelijke voorstelling van de grootte van een hoek, uitgedrukt in graden. Zet die deur maar open, het wordt warm in onze klas ;-)

Caroussel

In de derde graad genieten we 4 keer per jaar in carousselvorm van muzische vorming. De juffen en meester voorzien dan leuke en leerrijke activiteiten die we ontdekken door door te schuiven. De leerkracht blijft in haar/zijn lokaal en ontvangt telkens een andere klasgroep. Juf Lies (5A) liet ons kennismaken met de muziek van Ray Charles en hoepel op Jack (Jane). Bij juf Maartje (5B) ontwierpen we ons eigen blauwe diepzeeleven. Bij juf Ilse (6A) dramatiseerden we onze expressie met mimiek en lichaamstaal. Met meester Olivier speelden we met onze eigen voeten, met medeleerlingen als marionetten en met een afstandbediening om beweging te pauzeren, te versnellen, te vertragen en zelfs terug te spoelen.

Wiskundefeestje

Het leek wel feest. Vandaag maakten we het eerste deel van onze eerste wiskundetoets. Hiervoor zaten we uitzonderlijk samen met de andere zesdeklassers in de 'kruimel'. In de kruimel eten dit schooljaar de kleuters. De ruimte was nog versierd met slingers van de ouderraad. De toets verliep volgens de gebruikelijke spelregels (alleen en in stilte), maar hulpmiddelen bleven beschikbaar. Het was een zware dobber, maar met de nodige doorzetting en concentratie lukte het ons. Op naar morgen voor deel 2 in onze eigen klas.

Geboekt

Elke ochtend, bij het krieken van de schooldag, lezen we een kwartier lang in een boek naar keuze. Door 's morgens te lezen, kunnen we rustig aan onze werkdag beginnen, zijn we in de juiste stemming om te werken. Onze boeken kozen we zelf. Uit de bib brachten we twee boeken mee, één leesboek en één boek naar keuze. De bib steld ook een boekenpakket samen voor onze klas. Nu maken we ook kennis met boeken waar ons misschien niet zo snel op zou vallen. Hartelijk dank aan de bib van Oud-Turnhout!

Lichtjes gekleurd

De tentoonstelling is geopend in 6B. Aan de draad 18 zelfportretten in ware 'Andy Warhol'-stijl. Het resultaat mag gezien worden, we zijn er fier op. We verwerken al onze muzische ervaringen overigens in een portfolio. Daar leggen we een verzameling aan van (bijna) alle muzische activiteiten. Zo zullen we op het einde van onze Deltaloopbaan nostalgisch kunnen terugblikken. Zover is het gelukkig nog niet, maar we kijken uit naar nieuwe ervaringen in ons laatste Deltajaar.

Circuit

Vandaag trokken we naar het circuit! Benieuwd? Klik vlug verder voor meer uitleg en foto's!

Initiatief is een werkwoord

Het was al een drukke week. We werkten een eerste stevig contract af met de nodige mag-opdrachten. Een van deze opdrachten waren verjaardagsuiltjes. Deze maakten we met krimppapier. Nu nog in de oven en de sleutelhanger is klaar. Deze week startten Anouk en Yasemin met de actuapresentaties. Op een originele manier brengen 2 klasgenoten wekelijks een eigen keuze van het nieuws in een mooie presentatie. We leren telkens weer bij. Met een "présentation de famille" maakten we kennis met elkaars familie. Iedereen vertelde volgens eigen kunnen een eigen, vaak gedetailleerd, verhaal. Zo maken we van de Franse taal geen drempel maar een uitdaging. Die gaan we graag aan. Tijdens de les wiskunde nam Yore het roer over van de meester en vatte de les over de eigenschappen van de vierhoeken op duidelijke, bondige wijze samen. Billie is dit jaar onze vertegenwoordigster in de leerlingenraad, Yasemin haar vervangster. Ze werden verkozen na een korte voorstelling en wat concrete vragen, gevolgd door een stemming volgens de regels van de kunst.

1...9...17...start

... en we zijn vertrokken! We verwelkomden Gizman in onze klasgroep. Zij zal ongetwijfeld een verrijkende inbreng hebben in het klasgebeuren. De sportdag in het Zilvermeer was alvast een schot in de roos. Vriendschappen werden opgefrist en de groep opnieuw gehecht. We kijken uit naar een onvergetelijk laatste Delta-jaar. We zijn er klaar voor! Op deze pagina kan je (bijna) wekelijks nieuws terugvinden over onze klas. Elke week engageren twee klasgenoten zich voor het redactioneel werk om je op de hoogte te houden van het reilen en zeilen in 6B.