Klas 6A

Klas 6A
Quiz Frans met ipads

Quiz Frans met ipads

Aan de hand van een quiz op de ipads herhaalden we de woordjes van het vijfde leerjaar ! Nog eens....dit was veel te kort...kei leuk....aan jullie reacties te horen moeten we dit vaker doen :-) ! 

Lees meer
Kennismakingsspel

Kennismakingsspel

Bij de start van het schooljaar spelen we spelletjes om elkaar (nog) beter te leren kennen. Met een kleurrijke bol wol en een boel originele vragen maakten we vandaag ons eigen 6A web.

Lees meer
Topdagje Zilvermeer

Topdagje Zilvermeer

De sportdag in het Zilvermeer was top ! Na de vakantie lekker bijkletsen en genieten van water, zon en strand. Zalig !

Lees meer
Lapbook Frankrijk

Lapbook Frankrijk

Jill, Anne-Sophie, Tijs, Jesse en Kobe stelden vandaag hun lapbook over Frankrijk voor. De voorbije maanden werd hier hard aan gewerkt tijdens hun zelfstandig werk voor Frans. Op een creatieve manier stelden ze verschillende onderwerpen voor: Parijs, mode en parfum, eten en drinken, le tour ,... . Zo weten wij weer heel wat meer over het leven in Frankrijk. We mochten ook proeven van een stukje lekkere Franse kaas. Knap werk van deze jongens en meisjes !  

Lees meer
Crocskesdag

Crocskesdag

Vandaag was het in onze klas 'crockskesdag'. We aten 's middags croque monsieurs en klonken met een glaasje kinderbubbels op onze verjaardagen. Een gezellige bende ! 

Lees meer
Prezi

Prezi

Pieter van 6B en Jesse van 6A leerden de jongens en meisjes van het zesde hoe ze een prezi kunnen maken. Een prezi is een online presentatieprogramma in de 'cloud'. In het Deltanet oefenden we onder deskundige begeleiding van Jesse en Lucas. Nu kunnen we kiezen of we een powerpoint of een prezi maken voor onze spreekbeurt. Ook de juffen en meesters volgden les bij Jesse en Pieter tijdens de middagpauze. Tof dat jong en oud van elkaar kunnen leren op Delta! 

Lees meer
Muurkrant wereldgodsdiensten: het Boeddhisme

Muurkrant wereldgodsdiensten: het Boeddhisme

Ons groepje bestond uit vier jongens: Joran, Robin, Jesse en Lucas ! In het begin hadden we al meteen de rollen verdeeld over de groep: wie wat zou doen enz. Jesse nam de leidersrol voor zijn rekening. De creativiteit nam Lucas voor zijn rekening. Joran zocht op en Robin was de plakker van dienst. Maar meteen daarna waren Joran en Robin al aan het vragen wat ze moesten doen. In het algemeen hebben Jesse en Lucas het meeste werk gedaan, soms ook het werk van Joran en Robin. De algemene samenwerking was niet zo goed verlopen. Volgende keer pakken we dit wat beter aan. Op het einde hadden we een mooie muurkrant.

Lees meer
Muurkrant wereldgodsdiensten: het Jodendom

Muurkrant wereldgodsdiensten: het Jodendom

Maarten, Blessing, Emily en Stijn maakten een muurkrant over het Jodendom. Onze samenwerking verliep in het begin niet echt goed. Er was veel onduidelijkheid. We hadden wat problemen maar we hebben ons goed herpakt. Nadien hebben we de taken beter verdeeld. Iedereen droeg zijn steentjes bij . Als we een ding mochten veranderen is het dat we niet met andere dingen bezig moeten zijn. De jongens van ons groepje waren wel eens afgeleid. We zijn trots op ons resultaat. Om de krant voor te stellen maakten we een prezi. Tof dat we zoveel meer te weten gekomen zijn over het Jodendom. Blessing, Emily, Maarten en Stijn  

Muurkrant wereldgodsdiensten: de Islam

Muurkrant wereldgodsdiensten: de Islam

Wij maakten een muurkrant over de Islam. Onze samenwerking verliep over het algemeen goed. June en Anne-Sophie deden vooral het knutselwerk aan de muurkrant en Charlotte en Anouar zochten informatie op. We begonnen met de onderwerpen (waar, wie, wanneer,…) te verdelen. June en Anne-Sophie schilderden de achtergrond en Anouar en Charlotte drukten de teksten af. Onze prezi werd gemaakt door Anouar. Het resultaat vinden we mooi geworden! Groetjes, Anouar, Anne-Sophie, Charlotte, June  

Lees meer