Klas 6A

Klas 6A
Leren is plezant !

Leren is plezant !

Leren kan plezant zijn! In een hoekenwerk oefenden we de nieuwe woordjes van Unité 30, telefoneerden we in het Frans met elkaar en speelden we twister. Al spelend oefenden we de lichaamsdelen en de begrippen links / rechts in het Frans. 

Lees meer
Boekpromotie

Boekpromotie

In maart lazen we er op los: leeskwartiertjes, tutorlezen met 3A en boekpromoties.  Voor de boekpromotie maakten we een presentatie en een affiche. We stelden ons boek voor de klas voor. We lazen ook een stukje voor en zorgden voor een originele opdracht die bij het boek hoorde. Intonatie, tempo, oogcontact, vlotheid,...hebben we aan alles gedacht?   

Lees meer
Waar is dat feestje?!

Waar is dat feestje?!

Onze juf was jarig op 26 januari en dat moest gevierd worden! We hebben gedanst en gesmuld van lekkere hapjes. Toffe party! Jammer dat onze juf maar één keer op een jaar jarig is !

Lees meer
Op stap naar het secundair onderwijs

Op stap naar het secundair onderwijs

Nog enkele maanden en dan zit onze tijd op Delta erop. Na vele jaren verlaten we onze veilige omgeving en zetten we een belangrijke stap voor onze toekomst. Samen met juffen,meesters en onze ouders gaan we op zoek naar een studierichting die aansluit bij onze talenten. In de klas doorliepen we een aantal taken zodat we een goede studiekeuze kunnen maken. Door deze taken kregen we een beter zicht op onszelf. We bespraken de structuur van het secundair onderwijs en leerden ook enkele beroepen kennen. Zo kwam een echte Italiaanse pizzabakker met veel passie vertellen over zijn beroep. De volgende weken bezoeken we enkele secundaire scholen en komen de zesdeklassers van vorig jaar vertellen over hun stap naar het secundair tijdens de terugkomdag. Iets om naar uit te kijken!

Lees meer
Actua

Actua

Elke vrijdag stellen twee kinderen de actualiteit voor van de voorbije week. Ze brengen zowel binnen- als buitenlands nieuws. Nadien bespreken we de gebeurtenissen en geven we onze mening. 

Een limerick schrijven

Vorige week kropen we in onze pen en schreven we knappe limericks.  Een limerick is een versvorm met een aantal vaste kenmerken:  een limerick telt altijd 5 regels de eerste regel rijmt met de 2de en  5de  daarnaast rijmen ook nog de 3de en  4de regel met elkaar In de eerste regel maakt de lezer kennis met een persoonsnaam en een plaats.  Genieten jullie mee ?

Lees meer
Meetcircuit

Meetcircuit

In het meetcircuit berekenden we .... de verhouding tussen de lengte van verschillende lichaamsdelen  onze schoenmaat a.d.h.v. een formule de voordelen van een jaarabonnement bij de zoo  het gewicht van 20 suikerklontjes de inhoud van een eierdopje   

Lees meer