Klas 6A

Klas 6A
6 december

6 december

Oh wat zijn wij braaf geweest....kijk eens wat er in ons schoentje lag ! 

Lees meer
Halloween

Halloween

Net voor de vakantie hebben we de deuren op de bovenste verdieping opengezet voor een Halloween hoekenwerk. Gezellig dat dat was ! 

Lees meer
Bruggenbouwers tussen natuur en cultuur

Bruggenbouwers tussen natuur en cultuur

In deze les van het project 'Natuurlijk' stonden een aantal kunstwerken centraal. De kinderen gingen per 2 of 3 aan de slag met een kunstwerk. Ze probeerden een antwoord te zoeken op een aantal vragen. Waar haalt de kunstenaar zijn inspiratie voor zijn kunstwerken? Hoe kijkt de kunstenaar naar de wereld? Wat voor leven heeft de kunstenaar gehad? Welke andere werken van deze kunstenaar leerden jullie kennen? De groepjes stelden hun kunstwerk voor aan de klas. 

Lees meer

Sportdag Zilvermeer

De sportdag in het Zilvermeer was top ! Na de vakantie lekker bijkletsen en genieten van water, zon en strand. Zalig !

Lees meer
Kennismakingsspel

Kennismakingsspel

Bij de start van het schooljaar spelen we spelletjes om elkaar (nog) beter te leren kennen. Met een kleurrijke bol wol en een boel originele vragen maakten we vandaag ons eigen 6A web.

Lees meer
Naar de bib

Naar de bib

Vandaag werden we uitgenodigd door de bib voor een auteurslezing van Erika Cotteleer. Zij vertelde boeiend over haar leven en haar werk. We gingen creatief aan de slag met acrylverf, karton, stiften en plakband. Het was niet makkelijk om te tekenen zonder op je blad te kijken ! We gingen vaak piepen....piepen jullie mee naar de leuke foto's ?  

Lees meer
Parijs

Parijs

Enkele kinderen werkten de voorbije maanden aan een lapbook en een muurkrant over Parijs. Vrijdag stelden ze hun werkstukken voor. Het werd een prachtige presentatie met boeiende info die ze vlot wisten te vertellen. Hilarisch hoe een dagje Parijs werd uitgebeeld. Ze zorgden ook voor lekkere proevertjes: croissants, macarons, stokbrood met brie en orangina. Het was top !

Lees meer