Klas 6A

Klas 6A
Waar is dat feestje?!

Waar is dat feestje?!

Onze juf was jarig op 26 januari en dat moest gevierd worden! We hebben gedanst en gesmuld van lekkere hapjes. Toffe party! Jammer dat onze juf maar één keer op een jaar jarig is !

Lees meer
Op stap naar het secundair onderwijs

Op stap naar het secundair onderwijs

Nog enkele maanden en dan zit onze tijd op Delta erop. Na vele jaren verlaten we onze veilige omgeving en zetten we een belangrijke stap voor onze toekomst. Samen met juffen,meesters en onze ouders gaan we op zoek naar een studierichting die aansluit bij onze talenten. In de klas doorliepen we een aantal taken zodat we een goede studiekeuze kunnen maken. Door deze taken kregen we een beter zicht op onszelf. We bespraken de structuur van het secundair onderwijs en leerden ook enkele beroepen kennen. Zo kwam een echte Italiaanse pizzabakker met veel passie vertellen over zijn beroep. De volgende weken bezoeken we enkele secundaire scholen en komen de zesdeklassers van vorig jaar vertellen over hun stap naar het secundair tijdens de terugkomdag. Iets om naar uit te kijken!

Lees meer
Actua

Actua

Elke vrijdag stellen twee kinderen de actualiteit voor van de voorbije week. Ze brengen zowel binnen- als buitenlands nieuws. Nadien bespreken we de gebeurtenissen en geven we onze mening. 

Een limerick schrijven

Vorige week kropen we in onze pen en schreven we knappe limericks.  Een limerick is een versvorm met een aantal vaste kenmerken:  een limerick telt altijd 5 regels de eerste regel rijmt met de 2de en  5de  daarnaast rijmen ook nog de 3de en  4de regel met elkaar In de eerste regel maakt de lezer kennis met een persoonsnaam en een plaats.  Genieten jullie mee ?

Lees meer
Meetcircuit

Meetcircuit

In het meetcircuit berekenden we .... de verhouding tussen de lengte van verschillende lichaamsdelen  onze schoenmaat a.d.h.v. een formule de voordelen van een jaarabonnement bij de zoo  het gewicht van 20 suikerklontjes de inhoud van een eierdopje   

Lees meer
Quiz Frans met ipads

Quiz Frans met ipads

Aan de hand van een quiz op de ipads herhaalden we de woordjes van het vijfde leerjaar ! Nog eens....dit was veel te kort...kei leuk....aan jullie reacties te horen moeten we dit vaker doen :-) ! 

Lees meer
Kennismakingsspel

Kennismakingsspel

Bij de start van het schooljaar spelen we spelletjes om elkaar (nog) beter te leren kennen. Met een kleurrijke bol wol en een boel originele vragen maakten we vandaag ons eigen 6A web.

Lees meer