Klas 6A

Klas 6A

Sportdag Zilvermeer

De sportdag in het Zilvermeer was top ! Na de vakantie lekker bijkletsen en genieten van water, zon en strand. Zalig !

Lees meer
Kennismakingsspel

Kennismakingsspel

Bij de start van het schooljaar spelen we spelletjes om elkaar (nog) beter te leren kennen. Met een kleurrijke bol wol en een boel originele vragen maakten we vandaag ons eigen 6A web.

Lees meer
Naar de bib

Naar de bib

Vandaag werden we uitgenodigd door de bib voor een auteurslezing van Erika Cotteleer. Zij vertelde boeiend over haar leven en haar werk. We gingen creatief aan de slag met acrylverf, karton, stiften en plakband. Het was niet makkelijk om te tekenen zonder op je blad te kijken ! We gingen vaak piepen....piepen jullie mee naar de leuke foto's ?  

Lees meer
Parijs

Parijs

Enkele kinderen werkten de voorbije maanden aan een lapbook en een muurkrant over Parijs. Vrijdag stelden ze hun werkstukken voor. Het werd een prachtige presentatie met boeiende info die ze vlot wisten te vertellen. Hilarisch hoe een dagje Parijs werd uitgebeeld. Ze zorgden ook voor lekkere proevertjes: croissants, macarons, stokbrood met brie en orangina. Het was top !

Lees meer
Leren is plezant !

Leren is plezant !

Leren kan plezant zijn! In een hoekenwerk oefenden we de nieuwe woordjes van Unité 30, telefoneerden we in het Frans met elkaar en speelden we twister. Al spelend oefenden we de lichaamsdelen en de begrippen links / rechts in het Frans. 

Lees meer
Boekpromotie

Boekpromotie

In maart lazen we er op los: leeskwartiertjes, tutorlezen met 3A en boekpromoties.  Voor de boekpromotie maakten we een presentatie en een affiche. We stelden ons boek voor de klas voor. We lazen ook een stukje voor en zorgden voor een originele opdracht die bij het boek hoorde. Intonatie, tempo, oogcontact, vlotheid,...hebben we aan alles gedacht?   

Lees meer
Waar is dat feestje?!

Waar is dat feestje?!

Onze juf was jarig op 26 januari en dat moest gevierd worden! We hebben gedanst en gesmuld van lekkere hapjes. Toffe party! Jammer dat onze juf maar één keer op een jaar jarig is !

Lees meer