Boekpromotie

In 5B worden we op dit moment elke maandag en vrijdag getrakteerd op een boekpromotie van één van onze klasgenoten.

Leesplezier vinden we erg belangrijk.  En een goed boek kiezen/vinden is niet altijd gemakkelijk.  De jongens en meisjes van het 5de leerjaar kregen vlak na de kerstvakantie de opdracht om een boek te kiezen en daarvan een boekbespreking te maken.

Na de krokusvakantie zijn we dan gestart met de boekpromoties.  Elke maandag en vrijdag stellen twee kinderen hun zelfgekozen boek voor aan hun klasgenoten.  Ze proberen hun luisteraars warm te maken voor hun boek.  Ze maken echt reclame.  Nadien mogen de luisteraars pluimen uitdelen en een tip voor diegene die aan bod kwam.  We merken dan dat onze vijfdeklassers echte wasberen kunnen zijn, maar dat ze ook in de huid van de poes kunnen kruipen door te genieten van de complimentjes die ze krijgen. We kregen al een paar pareltjes te zien.  De komende twee weken gaan we hier nog mee verder.

Echt knap om naar te kijken en te luisteren.