Klas 4A

Klas 4A
Boeken, boeken, boeken

Boeken, boeken, boeken

Vandaag waren we op bezoek in de bibliotheek van Oud-Turnhout.  De medewerkers vertelden ons over de werking van de bib.  Daarnaast leerden we ook hoe we een bepaald boek kunnen opzoeken in die massa boeken.  In een groot speurspel konden we laten zien hoe goed wij de bib al kennen.  Ons bezoek sloten we af door naar een verhaal te luisteren dat voorgelezen werd.  We hebben in ieder geval weer meer zin gekregen om te gaan lezen.

Lees meer
Lekkere frietjes

Lekkere frietjes

Hoe zou onze favoriete frituur eruit zien?  Wat staat er allemaal in onze frituur?  Hoe zien onze zelfontworpen frietzakjes eruit?  In de stamgroep bouwden we in kleine groepjes aan onze eigen frituur.  Er kwan veel bij kijken.  Eerst maakten we een ontwerp.  Dan maakten we het gebouw met kartonnen dozen.  Voor de inrichting gebruikten we allerhande (waardeloze) materialen.  Sommigen zagen het eerder in het klein, anderen bouwden een frituur waar ze zelf in konden.  Smul je mee? 

Lees meer

Knap gedaan!

Op de strapdag probeerden we op een veilige en milieuvriendelijke manier naar school te komen.  Maar liefst 85,5 % van onze klas deed dat.  Knap gedaan!  Dat verdiende zeker een beloning : een mooie strapdag armband.

Lees meer
Sportieve start

Sportieve start

Donderdag 10 september trokken we naar het Zilvermeer in Mol voor een dag vol sportieve activiteiten.  We gingen met Tuur op avontuur, leefden ons uit op de waterfietsen, op het strand en in de speeltuin.  Slapen was die nacht dus ook geen probleem.

Lees meer
3...2...1...vakantie

3...2...1...vakantie

Schriften uitgedeeld?  Boeken in de kast?  Knutselwerkjes van de muur?  Bankjes proper en de vloer geveegd?  Tijd voor vakantie!

Lees meer
Wie kijkt naar wie ?

Wie kijkt naar wie ?

Op bezoek in de Olmense zoo ... luisteren naar de verhalen van de gids ... de longen uit je lijf lopen tijdens een spoorzoekerstocht ... ravotten in de speeltuin ... lekker naar de dieren kijken.  Of is het net andersom?

Lees meer
Klein en groot

Klein en groot

Als voorbereiding op het schoolfeest hebben de kinderen van 4A samen met de jongste kleuters gezellig geknutseld.  Klein en groot hebben er echt van genoten.  Kijk maar.

Lees meer
Tanden goed gepoetst?

Tanden goed gepoetst?

Tijdens het thema 'Tandjes' hebben we met gekleurde tandplaque-verklikkers gecontroleerd of we onze tanden goed poetsen.  Het resultaat was erg kleurrijk!  De meeste kinderen schrokken er erg hard van dat er nog zoveel tandplaque te vinden was.  Nadien werd er dan ook met dubbele overtuiging tanden gepoetst.

Lees meer
Zijn we fit?

Zijn we fit?

Vandaag namen de kinderen van het vierde leerjaar deel aan de eurofit-testen.  Met behulp van een aantal 'sportieve' ouders legden de kinderen een reeks proeven af om te kijken hoe lenig, hoe sterk, ... ze zijn.  Na deze inspanningen zullen ze vannacht zeker goed slapen.

Lees meer