Klas 4A

Klas 4A
Tanden goed gepoetst?

Tanden goed gepoetst?

Tijdens het thema 'Tandjes' hebben we met gekleurde tandplaque-verklikkers gecontroleerd of we onze tanden goed poetsen.  Het resultaat was erg kleurrijk!  De meeste kinderen schrokken er erg hard van dat er nog zoveel tandplaque te vinden was.  Nadien werd er dan ook met dubbele overtuiging tanden gepoetst.

Lees meer
Zijn we fit?

Zijn we fit?

Vandaag namen de kinderen van het vierde leerjaar deel aan de eurofit-testen.  Met behulp van een aantal 'sportieve' ouders legden de kinderen een reeks proeven af om te kijken hoe lenig, hoe sterk, ... ze zijn.  Na deze inspanningen zullen ze vannacht zeker goed slapen.

Lees meer
Alaaf!

Alaaf!

Samen genieten van de carnavalsactiviteit die door de leerlingenraad georganiseerd werd.

Lachen in de bib

Gekke bekken trekken ... moppen vertellen ... grappige tekeningen zoeken ... fantasiemensen knutselen ... het kon allemaal tijdens ons bezoek aan de bib.  We waren er te gast om de jeugdboekenweek in te zetten.  Het was er echt een gezellige boel.

Lees meer
Gezellig knutselen

Gezellig knutselen

Wat doe je met 7 gekleurde draadjes en een kartonnen schijfje?  We maken er leuke armbandjes en halskettingen mee.  Moeilijk?  Helemaal niet.  Het is gewoon gezellig samen genieten.

Lees meer
Elfjes tegen pesten

Elfjes tegen pesten

De kinderen van 4A hebben elfjes geschreven rond 'pesten'. Hier een korte bloemlezing:  bang stop ermee echt niet leuk  tranen, heel veel tranen HALT !   gepest niet goed voel me verdrietig ik loop ver weg eenzaam   pesten  niet leuk waarom ik altijd woede in mijn hoofd pijn   alleen waarom nu?  ik krijg kriebels ik wil nu huilen verdrietig   droevig ben superbang hart bonkt hard ik kan niet meer snik   help  word gepest ben heel bang verstoppen helpt niet aaaah!    mijn  rotgevoel ik heb pijn  ik moet hard wenen stop!    help hou op stop er mee ik ben zo moe stop   gepest waarom ik en niet anderen krijg heel veel pijn  ontplof

Nog even geduld ..

Nog even geduld ..

Knippen, kleuren, spuiten, schrijven en plakken.  Daarna het voor alle zekerheid inpakken.  Nee mama, niet gaan piepen.  Nee papa, niet gaan spieken.  Nog even geduld want op 1 januari wordt 'het geheim' van de nieuwjaarsbrief onthuld.

Theater ...een feest?

De kinderen van onze klas woonden op 21 oktober de theatervoorstelling 'Feestoog' bij.  Hieronder kan je hun verslag over het toneelstuk lezen.

Lees meer