Klas 4A

Klas 4A
Composteren doe je zo

Composteren doe je zo

Vandaag waren er wel 5 compostmeesters op onze school.  Zij kwamen aan de kinderen van het derde en vierde leerjaar demonstreren hoe je groenafval kan composteren.  Daarnaast toonden ze ons welke diertjes er zoal in een compostbak leven.  Het leek wel een halve dierentuin.  Echt boeiend!  De meeste kinderen stonden al te popelen om echt aan de slag te gaan.

Lees meer
Weg van de stad

Weg van de stad

'Weg van de stad' is het thema van de jeugdboekenweek.  De plaatselijke bibliotheek nodigde onze klas uit om hierrond een activiteit te volgen.  We kregen er een mooi verhaal te horen.  Daarna konden we in twee groepen aan de slag gaan.  De eerste groep bracht kleur in de stad op een enorme kleurplaat.  De andere groep ondernam een echte zoektocht in de bib.  We moesten antwoorden op vragen over wereldsteden proberen op te lossen. Het was een boeiende activieit waarbij we kennis hebben gemaakt met een aantal verrassende boeken. 

Lees meer
Ik voel me een echt fotomodel!

Ik voel me een echt fotomodel!

Evy Raes, een professionele fotografe, was vandaag op bezoek in onze school.  Zij kwam er samen met de kinderen van het vierde een heuse 'fotoshoot' houden.  Is de belichting sterk genoeg?  Neemt het model de juiste pose aan?  Staat het toestel scherp ingesteld?  Wordt het een foto 'landschap' of een foto 'portret'?  Maken we een algemeen beeld, een close-up of liever een macro-opname?  Moet een fotomodel echt zolang wachten tijdens een fotoshoot?   Het was een indrukwekkende ervaring waarvan je het resultaat op het schoolfeest van zaterdag 5 maart kan bewonderen.  Ben je benieuwd geworden?  Zeker komen kijken dan en misschien ontmoet je er onze fotomodellen in levende lijve.

Lees meer
Hoe fit ben jij ?

Hoe fit ben jij ?

Vandaag konden alle kinderen van het vierde leerjaar in de sporthal onderzoeken hoe fit ze zijn.  Door verschillende proeven af te leggen ontdekten ze hun lenigheid, hun uithoudingsvermogen, hun kracht, ...  Het was best een vermoeiende maar tegelijkertijd ook een leuke namiddag.

Lees meer
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie ..

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie ..

Carnaval in onze klas.  De kinderen kozen om samen gezellig spelletjes te spelen, om samen te knutselen of om in groep een puzzel van 1000 stukjes te maken.  Ieder vond er wel een uitdaging in.  Natuurlijk hoorde een verkleedpartijer  ook bij.  Kijk maar.

Lees meer
Hier werkt dus de burgemeester!

Hier werkt dus de burgemeester!

Vandaag brachten wij een bezoek aan het gemeentehuis van Oud-Turnhout.  We kregen er een rondleiding door Ivo Van der Steen, informatieambtenaar.  In de raadszaal, de kamer waar de gemeenteraad vergadert, werd er ons uitgelegd hoe onze gemeente bestuurd wordt.  Daarna volgde er een uitleg over allerhande zaken waarvoor je op het gemeentehuis terecht kan.  Tot slot mochten we dit zelf ook uitproberen.  Eerst aanmelden bij het onthaal, dan rustig je beurt afwachten om tenslotte naar het juiste loket te gaan om een kids-ID aan te vragen.  Tof!

Lees meer
Hij kwam, hij kwam, de goede Sint ..

Hij kwam, hij kwam, de goede Sint ..

Donderdagavond hebben we ons schoentje, gevuld met een mooie tekening, gezet.  Daarna was het spannend afwachten.  Jawel hoor, vrijdagochtend vonden wij lekkers en toffe cadeautjes in onze schoentjes.  Het lekkers moest meteen geproefd worden.  De cadeautjes werden later op de dag uitgeprobeerd en goedgekeurd.  Dank U Sint en Piet!

Lees meer
Kunstzinnige nestkastjes

Kunstzinnige nestkastjes

In de eindejaarsperiode is er in het Hofke van Chantraine een kunstproject rond nestkastjes.  Natuurlijk willen we daar bij helpen.  Daarom versierden we in onze klas nestkastjes.  We vonden onze inspiratie bij de kunstenaar Mondriaan.  Zouden de vogels onze werkjes ook mooi vinden? Wij wel hoor!

Lees meer
Mmm... frietjes bakken

Mmm... frietjes bakken

Als afsluiter van het thema 'lekkere frietjes' hebben we zelf frietjes gemaakt.  Eerst handen wassen, dan aardappelen schillen en wassen.  Daarna versneden we de aardappelen tot frietjes.  De frietjes werden gerdroogd en een eerste keer gebakken.  De gebakken frietjes even laten rusten en dan voor een tweede keer in de frituurolie.  Best wel veel werk maar het resultaat is oh zo lekker! 

Lees meer
Dieren verzorgen

Dieren verzorgen

Onze klas is momenteel verantwoordelijk voor het verzorgen van de dieren.  De kippen en de konijnen krijgen elke dag eten en vers water.  Op vrijdag verversen we ook het hooi in de hokken.  Het verzorgen van de dieren in nu extra plezierig omdat het konijn 6 jongen heeft.  Schattig!

Lees meer