Klas 4A

Klas 4A
Mmm... frietjes bakken

Mmm... frietjes bakken

Als afsluiter van het thema 'lekkere frietjes' hebben we zelf frietjes gemaakt.  Eerst handen wassen, dan aardappelen schillen en wassen.  Daarna versneden we de aardappelen tot frietjes.  De frietjes werden gerdroogd en een eerste keer gebakken.  De gebakken frietjes even laten rusten en dan voor een tweede keer in de frituurolie.  Best wel veel werk maar het resultaat is oh zo lekker! 

Lees meer
Dieren verzorgen

Dieren verzorgen

Onze klas is momenteel verantwoordelijk voor het verzorgen van de dieren.  De kippen en de konijnen krijgen elke dag eten en vers water.  Op vrijdag verversen we ook het hooi in de hokken.  Het verzorgen van de dieren in nu extra plezierig omdat het konijn 6 jongen heeft.  Schattig!

Lees meer
Boeken, boeken, boeken

Boeken, boeken, boeken

Vandaag waren we op bezoek in de bibliotheek van Oud-Turnhout.  De medewerkers vertelden ons over de werking van de bib.  Daarnaast leerden we ook hoe we een bepaald boek kunnen opzoeken in die massa boeken.  In een groot speurspel konden we laten zien hoe goed wij de bib al kennen.  Ons bezoek sloten we af door naar een verhaal te luisteren dat voorgelezen werd.  We hebben in ieder geval weer meer zin gekregen om te gaan lezen.

Lees meer
Lekkere frietjes

Lekkere frietjes

Hoe zou onze favoriete frituur eruit zien?  Wat staat er allemaal in onze frituur?  Hoe zien onze zelfontworpen frietzakjes eruit?  In de stamgroep bouwden we in kleine groepjes aan onze eigen frituur.  Er kwan veel bij kijken.  Eerst maakten we een ontwerp.  Dan maakten we het gebouw met kartonnen dozen.  Voor de inrichting gebruikten we allerhande (waardeloze) materialen.  Sommigen zagen het eerder in het klein, anderen bouwden een frituur waar ze zelf in konden.  Smul je mee? 

Lees meer

Knap gedaan!

Op de strapdag probeerden we op een veilige en milieuvriendelijke manier naar school te komen.  Maar liefst 85,5 % van onze klas deed dat.  Knap gedaan!  Dat verdiende zeker een beloning : een mooie strapdag armband.

Lees meer
Sportieve start

Sportieve start

Donderdag 10 september trokken we naar het Zilvermeer in Mol voor een dag vol sportieve activiteiten.  We gingen met Tuur op avontuur, leefden ons uit op de waterfietsen, op het strand en in de speeltuin.  Slapen was die nacht dus ook geen probleem.

Lees meer
3...2...1...vakantie

3...2...1...vakantie

Schriften uitgedeeld?  Boeken in de kast?  Knutselwerkjes van de muur?  Bankjes proper en de vloer geveegd?  Tijd voor vakantie!

Lees meer
Wie kijkt naar wie ?

Wie kijkt naar wie ?

Op bezoek in de Olmense zoo ... luisteren naar de verhalen van de gids ... de longen uit je lijf lopen tijdens een spoorzoekerstocht ... ravotten in de speeltuin ... lekker naar de dieren kijken.  Of is het net andersom?

Lees meer
Klein en groot

Klein en groot

Als voorbereiding op het schoolfeest hebben de kinderen van 4A samen met de jongste kleuters gezellig geknutseld.  Klein en groot hebben er echt van genoten.  Kijk maar.

Lees meer