Klas 4A

Klas 4A
Iedereen mag lezen wat hij graag leest

Iedereen mag lezen wat hij graag leest

Maart is de jeugdboekenmaand.  Het thema dit jaar is ; M V X - Iedereen is anders.  We werden door de bib uitgenodigd deel te nemen aan een groot bib-spel.  Eerst werden we ontvangen met  een mooi verhaal dat voorgelezen werd.  Daarna konden we in kleine groepjes aan de slag.  De bedoeling was dat we allerhande opdrachten probeerden op te lossen.  Opdrachten waarbij we de antwoorden in de bib konden vinden.  Neuzen in de boeken dus ... tof!   

Lees meer
Zijn wij fit of zijn wij fit?

Zijn wij fit of zijn wij fit?

Vandaag hebben wij, de kinderen van 4A en 4B, een wel heel speciale test afgelegd.  Het was geen test over Nederlands, wiskunde of WO maar wel de eurofit-test.  Door een reeks proeven af te leggen, konden wij ontdekken hoe fit we zijn.  Dat er actie in de opdrachten zat, zie je wel op de foto's.  Nu maar hopen dat we morgen onze spieren niet te hard gaan voelen.

Lees meer
Oh, zit dat zo!

Oh, zit dat zo!

Tijdens de stamgroepen werkten we met juf Mathilde, onze stagiaire, rond aarde, water, lucht en vuur.  De juf had een heus ontdekkingsparcours met proefjes voorzien.  We konden volop zelf uitproberen.   Vooral het proefje waarbij we zelf lava konden maken vond ik zeer speciaal.  Het was een super-toffe namiddag.

Lees meer
Joepie, wij gaan shoppen tijdens de lessen

Joepie, wij gaan shoppen tijdens de lessen

Jawel, vandaag zijn we tijdens de lessen WO gaan shoppen.  We brachten een bezoek aan de wereldwinkel in Oud-Turnhout.  We werden er gastvrij ontvangen door drie medewerksters.  Zij gaven ons uitleg over het hoe en het waarom van de wereldwinkel.  Daarna gingen we op ontdekkingstocht in de winkel zelf.  We probeerden te achterhalen uit welk land een bepaald product kwam.  Wat bleek?  We vonden bijna gans de wereld terug in 1 kleine winkel.  Tof!  Daarna kochten we wat lekkers en wat moois om in de klas verder mee te werken.   Hmmm ... en of dat lekker was.

Lees meer
Tandjes

Tandjes

Wist je dat : - er wielen met tandjes bestaan?                  - je aan de tanden van een dier kan zien wat het eet?                  - er pilletjes bestaan die vertellen of we onze tanden goed hebben gepoetst of niet?                  - 'oog om oog, tand om tand' een spreekwoord is dat ons iets wil vertellen?                  - men vroeger geen tandenborstel gebruikte om tanden te poetsen? Voor ons is dit geen probleem meer want tijdens het thema 'Tandjes' hebben we antwoorden gezocht op al deze vragen.

Lees meer

Tot aan de maan

De bib in Oud-Turnhout was omgetoverd tot een heus theater.  We konden er met alle kinderen van het derde en vierde leerjaar genieten van de voorstelling 'Tot aan de maan'.  Het was een sprankelende, fantasievolle voorstelling rond lezen.  En of het gewerkt heeft!  Na de voorstellig wilden we nog maar één ding : lezen, genieten van boeken.

Lees meer
Monstertjes in onze klas

Monstertjes in onze klas

Een heuse juf van de Turnhoutse tekenacademie was te gast in onze klas.  Samen maakten we kennis met de Nederlandse kunstenaar Jeronimus Bosch.  Hij schilderde heel vaak gekke mannetjes en de mafste monsters.  Natuurlijk gingen we ook zelf aan de slag met foto's, gekleurd papier en panda-krijtjes.  Kijk je even mee naar onze monstertjes?

Lees meer
Kerst in zicht

Kerst in zicht

Het is aftellen geblazen ... Kerstmis en de kerstvakantie komen steeds dichterbij.  Daarom hebben we allemaal geholpen om onze klas in een kerstjasje te stoppen.  Zo hebben we de versieringen voor de kerstboom allemaal zelf geknutseld.  Als de kaarsjes dan ook nog branden, dan wordt het helemaal gezellig.

Lees meer
Tutor-lezen

Tutor-lezen

Gedurende 6 weken lezen we op maandag een halfuurtje samen met de kinderen van het tweede leerjaar.  Zij krijgen de kans het lezen extra in te oefenen met een persoonlijke helper uit onze klas.  Wij leren kinderen aan te moedigen, complimenten te geven, geduldig te zijn, ...  Allemaal best moeilijk hoor.

Lees meer