Klas 4A

Klas 4A
Kerst in zicht

Kerst in zicht

Het is aftellen geblazen ... Kerstmis en de kerstvakantie komen steeds dichterbij.  Daarom hebben we allemaal geholpen om onze klas in een kerstjasje te stoppen.  Zo hebben we de versieringen voor de kerstboom allemaal zelf geknutseld.  Als de kaarsjes dan ook nog branden, dan wordt het helemaal gezellig.

Lees meer
Tutor-lezen

Tutor-lezen

Gedurende 6 weken lezen we op maandag een halfuurtje samen met de kinderen van het tweede leerjaar.  Zij krijgen de kans het lezen extra in te oefenen met een persoonlijke helper uit onze klas.  Wij leren kinderen aan te moedigen, complimenten te geven, geduldig te zijn, ...  Allemaal best moeilijk hoor.

Lees meer
Wie lust er pompoensoep?

Wie lust er pompoensoep?

Wie lust er pompoensoep?  Iedereen natuurlijk.  Om de eerste periode van dit schooljaar af te sluiten konden alle kinderen, ouders en grootouders een tasje soep komen drinken op de herfstborrel.  Er was dus een massa soep nodig.  Bergen pompoen moesten er geschild en in blokjes gesneden worden.  Een klusje waarbij onze klas graag een handje ging helpen.  

Lees meer
De Liereman ... prachtig

De Liereman ... prachtig

In de klas leren we tijdens de stamgroepen over het natuurgebied 'de Liereman' .  Natuurlijk moesten we dat ook in het echt gaan bekijken.  Met de hulp van een pak (groot-)ouders fietsten we in naar het natuurgebied.  Best spannend en boeiend zo'n fietstocht.  Daar aangekomen werden we in 3 groepen verdeeld om samen met een gids op ontdekking te gaan.  We maakten er kennis met de verschillende biotopen : het gemengd bos, de droge heide en het weiland.  Er werden een pak boeiende verhalen verteld en we zagen zelfs even een eekhoorntje wegrennen.  Dat Oud-Turnhout zo mooi kan zijn!

Op ontdekking in de bib

Op ontdekking in de bib

Wat kan ik allemaal lenen in de bib?  Waar vind ik boeken die aangepast zijn aan mijn leeftijd en aan mijn leesniveau?  Hoe kan ik een boek in de publiekscatalogus op de computer opzoeken?  Waar staan de weet-boeken in de bib? We kwamen het allemaal te weten tijdens ons beozek aan de bib.  Wat we geleerd hadden konden we nadien in het echt uitproberen tijdens een echgte zoektocht.  De bib heeft geen geheimen meer voor ons.

Lees meer
Ravotten in het Zilvermeer

Ravotten in het Zilvermeer

Wat is er gezelliger dan samen met je klasgenoten in de natuur te spelen en te ravotten?  Tijdens de sportdag in het Zilvermeer konden we het allemaal.  Gezellig spelen in de speeltuin en het tegen elkaar opnemen in heuse Highlandgames : boogschieten, rollen met grote tonnen, ...  Het gevolg was dat we 's avonds moe maar met veel toffe herinneringen terug naar huis keerden.  Kijk maar even mee.

Lees meer
Oh, gebeurt dat zo!

Oh, gebeurt dat zo!

Vandaag brachten wij een bezoek aan Hoogstraten.  In 'de Mosten' konden we ons uitleven in de bossen en in de speeltuin.  Tijdens de namiddag hebben we een bezoek gebracht aan de veiling.  Daar kregen we een rondleiding en ontdekten wat er allemaal met de groenten gebeurt voor ze op ons bord terecht kunnen komen.  Groenten aanleveren, kwaliteitscontrole, wassen, sorteren naar grootte en kwaliteit, verpakken, verkopen en ... weer de vrachtwagen op, op weg naar de winkels.  Wow, indrukwekkend!  Natuurlijk was er ook nog tijd om van de lekkernijen te proeven.

Lees meer
Dat wordt smullen!

Dat wordt smullen!

Volgende week maandag, dinsdag en woensdag trekken we naar het Zilvermeer voor de zilverklassen, drie dagen ontdekkend leren in de natuur, ravotten door de bossen en samen gezellige dingen doen.  Om onze kookploeg te helpen hebben we vandaag alvast de spaghettisaus gemaakt.  Een berg wortelen, paprika's, selder, ajuin en tomaten werd door ons vakkundig gekuist en in stukjes gesneden.  Daarna kon alles in de kookpot lekker gaar sudderen.  De heerlijke geur deed ons als watertanden.  Jammer dat we nog tot maandag moeten wachten. We weten wel dat het smullen zal worden.

Lees meer
Sportieve dag

Sportieve dag

Vandaag werden wij op 'de Hoogt' verwend met een leuke sportdag.  We konden even proeven van wel 9 verschillende sporten.  Zo was er tennis, handbal, korfbal maar ook minder bekende sporten zoals chouck-bal.  Natuurlijk waren we op het eind van de dag behoorlijk moe.  Ons bedje zal dus straks goed deugd doen.

Toverdrank?

Toverdrank?

Wij zijn op dinsdag 19 april met klas 4A naar 'de Djoelen' geweest.  We hebben daar een heel mooi toneelstuk 'Joris en de geheimzinnige toverdrank' gezien.  Het ging over een jongen ,genaamd Joris, en over zijn grootmoeder.  Zij zeurt altijd en moet elke dag stipt om 11 uur haar drankje hebben.  Op een dag maakt Joris zelf een drankje voor grootmoeder, een toverdrankje.  Als oma dit opdrinkt, gebeurt er iets spectaculairs ... Het toneelstuk was leuk en speciaal omdat het maar door 1 persoon gebracht werd.  Het was best grappig met al die stemmetjes en de acteur die een kip nabootst.  De kinderen van onze klas vonden het allemaal een leuk toneelstuk. door : Astrid, Bavo, Joanne, Korneel, Lore