Klas 4A

Klas 4A
Dat wordt smullen ..

Dat wordt smullen ..

Wanneer we op zilverklassen gaan, krijgen we een echte kookploeg mee die ons in de watten gaat leggen.  Maar we willen zelf ook een handje toesteken bij de voorbereidingen van het eten.  Daarom hebben we een berg verse groenten omgetoverd tot een overheerlijke spaghetti-saus.  Dat zal smullen worden.

Lees meer
Als het kriebelt ... moet je sporten!

Als het kriebelt ... moet je sporten!

En kriebelen deed het op dinsdag 9 mei.  Die dag had het derde en het vierde leerjaar een sportdag in het kader van de schoolsportweek van de Oud-Turnhoutse basisscholen.  Wij konden er een ganse dag proeven van wel 9 verschillende sportieve activiteiten zoals tennis, handbal, hockey, kubb, korfbal, ulama, ... Het werd een zeer vermoeiende dag maar het was wel leuk om te ravotten en te sporten met je klasgenoten.  

Lees meer
Lentekriebels

Lentekriebels

Eindelijk was het een beetje warmer zodat we in onze moestuin konden beginnen werken.  Een beetje compost aan de tuinbak toevoegen, de grond beluchten, gleufjes maken, de zaadjes erin, de gleufjes terug afdekken en dan nog een geut water.  Zo zaaiden we in onze tuin erwten, pastinaak en peterselie.  Dan volgt nu het lastigste deel ... wachten tot de plantjes zich boven de grond laten zien.

Lees meer
Iedereen mag lezen wat hij graag leest

Iedereen mag lezen wat hij graag leest

Maart is de jeugdboekenmaand.  Het thema dit jaar is ; M V X - Iedereen is anders.  We werden door de bib uitgenodigd deel te nemen aan een groot bib-spel.  Eerst werden we ontvangen met  een mooi verhaal dat voorgelezen werd.  Daarna konden we in kleine groepjes aan de slag.  De bedoeling was dat we allerhande opdrachten probeerden op te lossen.  Opdrachten waarbij we de antwoorden in de bib konden vinden.  Neuzen in de boeken dus ... tof!   

Lees meer
Zijn wij fit of zijn wij fit?

Zijn wij fit of zijn wij fit?

Vandaag hebben wij, de kinderen van 4A en 4B, een wel heel speciale test afgelegd.  Het was geen test over Nederlands, wiskunde of WO maar wel de eurofit-test.  Door een reeks proeven af te leggen, konden wij ontdekken hoe fit we zijn.  Dat er actie in de opdrachten zat, zie je wel op de foto's.  Nu maar hopen dat we morgen onze spieren niet te hard gaan voelen.

Lees meer
Oh, zit dat zo!

Oh, zit dat zo!

Tijdens de stamgroepen werkten we met juf Mathilde, onze stagiaire, rond aarde, water, lucht en vuur.  De juf had een heus ontdekkingsparcours met proefjes voorzien.  We konden volop zelf uitproberen.   Vooral het proefje waarbij we zelf lava konden maken vond ik zeer speciaal.  Het was een super-toffe namiddag.

Lees meer
Joepie, wij gaan shoppen tijdens de lessen

Joepie, wij gaan shoppen tijdens de lessen

Jawel, vandaag zijn we tijdens de lessen WO gaan shoppen.  We brachten een bezoek aan de wereldwinkel in Oud-Turnhout.  We werden er gastvrij ontvangen door drie medewerksters.  Zij gaven ons uitleg over het hoe en het waarom van de wereldwinkel.  Daarna gingen we op ontdekkingstocht in de winkel zelf.  We probeerden te achterhalen uit welk land een bepaald product kwam.  Wat bleek?  We vonden bijna gans de wereld terug in 1 kleine winkel.  Tof!  Daarna kochten we wat lekkers en wat moois om in de klas verder mee te werken.   Hmmm ... en of dat lekker was.

Lees meer
Tandjes

Tandjes

Wist je dat : - er wielen met tandjes bestaan?                  - je aan de tanden van een dier kan zien wat het eet?                  - er pilletjes bestaan die vertellen of we onze tanden goed hebben gepoetst of niet?                  - 'oog om oog, tand om tand' een spreekwoord is dat ons iets wil vertellen?                  - men vroeger geen tandenborstel gebruikte om tanden te poetsen? Voor ons is dit geen probleem meer want tijdens het thema 'Tandjes' hebben we antwoorden gezocht op al deze vragen.

Lees meer

Tot aan de maan

De bib in Oud-Turnhout was omgetoverd tot een heus theater.  We konden er met alle kinderen van het derde en vierde leerjaar genieten van de voorstelling 'Tot aan de maan'.  Het was een sprankelende, fantasievolle voorstelling rond lezen.  En of het gewerkt heeft!  Na de voorstellig wilden we nog maar één ding : lezen, genieten van boeken.

Lees meer