Klas 4A

Klas 4A
Gezellig met opa en oma spelletjes spelen

Gezellig met opa en oma spelletjes spelen

Tijdens de stamgroepen werken we in de tweede graad aan het thema 'speel goed speelgoed'.  Daarom hadden we onze grootouders uitgenodigd om samen met ons een spelletje uit de oude doos te spelen.  Meer dan 20 grootouders gingen op onze uitnodiging in.  Het werd een echt gezellige boel.  Maar wie heeft er nu het meest genoten, de kinderen of de grootouders?

Lees meer
Even burgemeester

Even burgemeester

Wij werden op het gemeentehuis ontvangen en kregen er een woordje uitleg.  Eerst werd er verteld wat je moet doen als je op het gemeentehuis een document wil aanvragen.  Natuurlijk mochten we het ook eens in het echt uitproberen : aanmelden aan het onthaal, wachten in de wachtruimte, het meldingsbord in de gaten houden, je aanmelden aan het juiste loket.  Het was best spannend maar ook wel leuk.  Daarna trokken we naar de raadszaal.  Dit is het lokaal waar de gemeenteraad gehouden wordt.  Als je geluk had, kon je zelfs even op de stoel van de burgemeester zitten.  Jong geleerd is oud gedaan?  Dat kan alleen de toekomst ons vertellen.

Lees meer
Lees-bezoek

Lees-bezoek

Op uitnodiging van de bib zijn wij er op bezoek geweest.   Door speelse opdrachten uit te voeren, leerden wij de werking van de bib beter kennen.  Werken met het alfabetisch rangschikken van boeken, info opzoeken in de digitale catalogus van de bib ... Het is voor ons kinderspel geworden.  Aan het eind van ons bezoek werden we nog verrast door Rit die een spannend verhaal voorgelezen heeft.  Het is altijd leuk zo'n bezoek aan de bibliotheek.

Lees meer
Mijn fiets is top!

Mijn fiets is top!

De zomer is nu echt voorbij.  Weldra is het weer duister als we naar school of naar huis fietsen.  Daarom waren er 2 agenten te gast.  Zij kwamen kijken wat we aan onze fietsen konden verbeteren om op een nog veiligere manier naar school te komen.

Lees meer
Lezen ... en je ontdekt de wereld

Lezen ... en je ontdekt de wereld

Vandaag zijn we van start gegaan met het kwartierlezen.  Dat betekent dat we alle dagen een kwartier in de klas lezen.  Tijdschriften, strips, zoekboeken, weetjesboeken, gedichten, prentenboeken, knutselboeken, ... je vindt ze allemaal in onze klasbib terug.  Je vindt er heel de wereld terug.  Tof!

Lees meer
Een sportieve start

Een sportieve start

Maandag 4 september trokken we met gans de lagere school naar het Zilvermeer in Mol voor onze sportdag.  Tijdens de voormiddag speelden we samen met 4B in de speeltuin en probeerden onze zeemanskunsten uit tijdens het waterfietsen.   De namidag werd gevuld door de sportmonitoren.  Zij hadden een competitie voorzien waarbij we allerhande voertuigen moesten hanteren. Dit was soms echt wel lachen, gieren en brullen.   Kortom ... het was een erg leuke dag.

Lees meer
Hier zijn we dan!

Hier zijn we dan!

Dit schooljaar gaan deze 23 jongens en meisjes samen op pad om te leren, te ontdekken, te spelen, te bewonderen, te troosten, te helpen, te onderzoeken, ...  Het worden vast en zeker boeiende maanden.  Via deze klas-site houden we jullie graag regelmatig op de hoogte van het gebeuren in hun klas.  Welkom in 4A!

Zou jij willen wisselen?

Zou jij willen wisselen?

Tijdens de lessen WO werken we momenteel aan het thema 'huizenjacht'.  Hierbij bekijken we ook hoe mensen woonden in het verleden. Daarom trokken we naar het openluchtmuseum 'Bokrijk'.  Hoe het leven van een kind op een boerderij 100 jaar geleden was, konden we aan den lijve ondervinden tijdens een workshop.  We kregen een gepast pakje en houten klompen aangemeten waarna we echt konden beginnen.  Meteen werd ons duidelijk gemaakt hoe we op een beleefde manier met volwassenen moesten omgaan.  Dat was voor sommigen al even schrikken.  Werken moesten we ook doen : de dieren verzorgen, de moestuin onderhouden, kleding (met de hand op een wasbord) wassen, met meneer pastoor de kerk gaan vegen, ... Het werd wel duidelijk dat het leven van een kind toen helemaal anders was.  Voor de jongens en meisjes was het een super-leuke, leerrijke ervaring.  Maar of ze definitief zouden willen wisselen ...?

Lees meer
Wow, het waren 3 super-dagen!

Wow, het waren 3 super-dagen!

Maandag, dinsdag en woensdag waren we te gast in het Zilvermeer in Mol voor spetterende zilverklassen.  Onder een stralende zon konden we op ontdekking gaan in het natuurgebied 'de Goren'.  Daarnaast was er ook ruim tijd om ons uit te leven tijdens avontuurlijke, sportieve activiteiten.  Maar we hebben ook lekker geravot in de bossen en samen spelletjes gedaan.  Het waren 3 dagen die we ons nog lang zullen herinneren.  Hieronder vind je al enkele foto's.  Meer van die prachtige beelden zal je onder de rubriek 'in beeld' kunnen vinden.  Geniet maar mee.

Lees meer
Dat wordt smullen ..

Dat wordt smullen ..

Wanneer we op zilverklassen gaan, krijgen we een echte kookploeg mee die ons in de watten gaat leggen.  Maar we willen zelf ook een handje toesteken bij de voorbereidingen van het eten.  Daarom hebben we een berg verse groenten omgetoverd tot een overheerlijke spaghetti-saus.  Dat zal smullen worden.

Lees meer