Klas 4A

Klas 4A
Hoe doen ze dat?

Hoe doen ze dat?

Technopolis, het Mechelse museum rond wetenschap en techniek kennen de meeste kinderen al.  Nu is er ook een rondreizende voorstelling door Technopolis.  In die voorstelling namen ze ons mee in de wereld van 'luchtdruk'.  De ene proef was al spectaculairder dan de andere.  Sommige kinderen mochten zelfs mee het podium op om te helpen bij een proef.  Het grappigst was wel het moment dat een juf in een grote plastieken zak gestopt werd om daarna de zal luchtledig te trekken.  Genoten, dat hebben we zeker gedaan. 

De Liereman, een lappendeken van natuur

De Liereman, een lappendeken van natuur

In de stamgroepen werken we momenteel rond 'de Liereman'.  We ontdekten al dat het gebied net een lappendeken is omdat het uit allemaal verschillende soorten natuur bestaat.  Zo is er droge en natte heide, gemengd bos, weiland, ...  Natuurlijk wilden we al dat moois ook in het echt bewonderen.  Begeleid door een grote groep (groot-)ouders fietsten we naar dit prachtig stukje natuur in onze gemeente.  Daar aangekomen stonden onze gidsen ons al op te wachten.  Zij namen ons mee op sleeptouw en vertelden voluit.  Dit was weer een geslaagde activiteit.

Lees meer
Gastvrije bib

Gastvrije bib

Om de werking van de bib nog beter te leren kennen hebben de medewerkers van de bib ons uitgenodigd.  Door middel van een spel waarbij we zoveel mogelijk 'likes' moesten verzamelen, ontdekten we heel gericht boeken in de bib op te zoeken.  Het was een razend spannend spel.  Maar het was vooral kei-leuk.

Lees meer
Roofkes

Roofkes

We waren vandaag te gast in de Djoelen voor de voorstelling 'Roofkes' door het gezelschap 'Tal en Thee'.  Bij aankomst in de Djoelen stonden de acteurs ons op te wachten in de hal.  Ze gaven ons een kort woordje uitleg over de voorstelling en namen ons dan mee ... het podium op.  Inderdaad, wij zaten aan twee kanten op het podium en de acteurs speelden tussen ons in.  Het was een heel visuele voorstelling voll knappe effecten.  Het ging over (over-)beschermd worden, risico's durven nemen en over gekwetst worden.  Indrukwekkend mooi.

Warm en koud

Warm en koud

We ontdekten dat je een koud of warm gevoel kan oproepen door je kleuren goed te kiezen.  Door gebruik te maken van deze warme en koude kleuren konden we knappe kunstwerken maken.  Kijk je mee?

Lees meer
Puffen en zweten maar wel gezellig

Puffen en zweten maar wel gezellig

Gisteren konden we samen met de kinderen van het derde en vierde lierjaar van alle Oud-Turnhoutse scholen genieten van een spetterende sportdag.  We konden proeven van gekende en minder gekende sporten.  Door het zonnige weer was het soms wel puffen en zweten.  Maar dat was niet erg want het was voor een leuke dag.

Lees meer
En nu ... planten maar

En nu ... planten maar

Twee weken geleden hebben we verschillende soorten groenten gezaaid in onze klas.  Ze kregen een warm plaatsje en regelmatig wat water en kijk ... we kunnen de jonge planten gaan uitplanten in onze moestuin.  

Lees meer
Stop de opwarming van de aarde

Stop de opwarming van de aarde

We hadden er allemaal al van gehoord : de opwarming van de aarde.  Maar wat is dat nu juist?  Hoe ontstaat het en wat zijn de gevolgen?  Het werd ons allemaal haarfijn uitgelegd door een medewerkster van het IOK.  Door allerhande spelvormen konden we onze mening hierover kwijt.  Boeiend!

Lees meer
Op bezoek in de boekhandel

Op bezoek in de boekhandel

In de stamgroepen werken de kinderen van de tweede graad aan het thema 'Boekje open over boeken'.  Natuurlijk kon een bezoek aan de boekhandel in ons dorp niet ontbreken.  We zochten er naar de verschillende afdelingen in de winkel, we onderzochten op welke wijze een boek in de belanstelling gebracht wordt en we speurden naar boeken die onze aandacht trokken.  Altijd leuk zo'n bezoek.  Dankjewel Inge van de boekhandel.

Lees meer