Leeskwartiertje

• Leeskwartiertje: Afbeelding 10
  • Leeskwartiertje: Afbeelding 11
  • Leeskwartiertje: Afbeelding 12

Elke dag starten wij met een leeskwartiertje. We duiken dan allemaal in een eigen boek. Een dik leesboek, een weetjesboek, een stripverhaal, een prentenboek ... Noem maar op! Alle boeken verschijnen de revue.

Het leeskwartiertje past in het project 'Kwartiermakers'. Hierbij een citaat van de website 'http://www.lees15minutenperdag.nl/': Waarom 15 minuten lezen per dag? De leesprestaties van kinderen gaan enorm vooruit als ze iedere dag 15 minuten lezen! Kinderen die dat doen, lezen 1 146 000 woorden per jaar. Hun woordenschat en leesvaardigheid groeien direct. Door de kennis die ze opdoen uit boeken, vergroten ze ook hun wereld. Met een hoger leesniveau worden andere vakken ook toegankelijker. Dat leidt tot betere schoolprestaties en kinderen kunnen hun talent beter ontwikkelen. Lezen is van belang voor alles wat je wilt bereiken in het leven. Daarom is het erg belangrijk om kinderen te stimuleren in het vrij lezen.

Een dagelijks leesritueel van 15 minuten zorgt voor een leven lang leesplezier!