Een sprong naar vroeger - Uitstap Bokrijk

Voor onze schooluitstap gingen we met de tweede graad naar Bokrijk. Dit openluchtmuseum sluit erg goed aan bij ons nieuwe thema: huizenjacht. We werden ondergedompeld in het leven van vroeger. Dit bracht natuurlijk veel vragen met zich mee. De kinderen waren helemaal ondersteboven van het grote verschil met nu. Jammer genoeg startte onze dag met heel wat regen. Niet iedereen was hier goed op voorbereid. Ondanks het natte weer, hebben we toch een fijne wandeling gemaakt door het park. We stopten bij enkele huisjes en haalden onze speurneus boven.

Samen met 3A brachten we onze voormiddag door. 's Middags besloot de regen nog om ons picnic moment te laten mislukken. We moesten op zoek naar een droog plekje om onze boterhammetjes op te eten. Gelukkig was er een vriendelijke meneer die ons binnen liet in zijn huisje. Daar konden we met zijn allen aan het vuur onze boterhammetjes opeten en een beetje opdrogen.

Na de middag hadden we meer geluk! Rond 1 uur kwam de zon er eindelijk door. We hebben nog kunnen genieten van enkele spelletjes in het speelhuisje. Nadien gingen we brood bakken.

We leerden hoe ze vroeger brood maakten. Alles werd uitgelegd (van graan tot brood) en we namen zelfs een kijkje aan de molen en de bakkerij. Wat een avontuur! Zo mochten we ook ons eigen broodje maken. We mochten het versieren met chocolade, suiker, rozijnen of pitten. Zo kregen we allemaal een leuk broodje om mee naar huis te nemen! Jammie!

We sloten onze dag af in de enorm grote speeltuin. We kwamen hier met de vier klassen terug samen. Zo waren we helemaal klaar om terug naar huis te vertrekken.

Ondanks de regen hebben we toch nog een super leuke dag gehad!