Een echt klasorkest

Wij hebben deze week een echt klasorkest samengesteld en de Radetzkymars gespeeld. Dit is een erg bekend lied dat gemaakt werd door de Oostenrijker Johann Strauss en dat voor de eerste keer werd uitgevoerd in 1848 in Wenen. Strauss componeerde dit ter ere van de overwinning van de soldaten in die tijd. Het lied wordt nog steeds veel gespeeld, bijvoorbeeld op het Nieuwjaarsconcert van een beroemd orkest uit Wenen.

De kinderen hebben eerst kort de achtergrond van het lied en de componist leren kennen. Daarna hebben we de verschillende instrumenten benoemd, even geluisterd naar de klank hiervan om daarna zelf aan de slag te gaan. We hebben ook verschillende keren van instrument gewisseld zodat elke leerling de kans heeft gehad om meerdere instrumenten te bespelen. Wat in begin klonk als een kleine kakofonie werd al snel een tof orkest dat super mooi samen kon spelen!