Klas 3B

Klas 3B
Van tekening tot speelkaart

Van tekening tot speelkaart

Woensdag brachten de kinderen van 3B een bezoek aan het speelkaartenmuseum in Turnhout. Eerst kregen zij een korte uitleg over de werking van de machines. Ze bespraken het verschil tussen kaarten vroeger en nu, maar ook tarotkaarten kwamen aan bod. Dan kregen de kinderen de opdracht om zelf een eigen afbeelding te drukken. Zij mochten een bestaand of fantasiedier tekenen en gingen hier nadien over met inkt. Nadien mochten ze zelf draaien aan de drukpers, terwijl hun afbeelding mooi in de inkt werd gedrukt. Toffe resultaten toch!? 

Lees meer
Zak door 't podium

Zak door 't podium

Vorige week was het aan 3B om zak door 't podium te presenteren! Zowel voor de juf (want het was haar eerste ZDP ooit) en voor de kinderen een hele uitdaging! We kozen voor het thema 'reclame' omdat we bij ons thema van Nederlands hier ook rond werkten! De kinderen maakten gebruik van reclame van wasproducten zoals Dash en Mister Proper, maar ook van andere dingen zoals bijvoorbeeld Fun. Daarnaast speelden verschillende leerlingen (Yore, Milan, Daan, Ole en Mathias) ook de reclame van M&M na! De kinderen ontwierpen ook zelf leuke en originele reclameposters en zelfs hun eigen tv! Dikke pluim aan iedereen, jullie hebben dat super gedaan! 

Lees meer
Lieveheersbeestjes maken

Lieveheersbeestjes maken

Wij werken bij W.O. rond het thema 'feesten in de herfst'. We kozen ervoor om in de klas bij muzische vorming aan te sluiten bij dit thema. Daarom maakten we lieveheersbeestjes met hout en karton en mocht iedereen een persoonlijke boodschap op het hout schrijven. 

Lees meer
Cakepops maken

Cakepops maken

We wilden van onze laatste dag toch een leuke dag maken. Daarom hebben we met onze klas in kleine groepjes cakepops gemaakt. En... smullen maar!

Lees meer
Kerstviering

Kerstviering

Jullie zien enkele foto's van de kerstviering. Elke klas moest een deeltje van de viering voor haar rekening nemen. Wij kozen om iets te doen rond week 2 van de advent. Hier leerden de kinderen a.d.h.v. een verhaal van Robbie en a.d.h.v. een spel dat niet iedereen dezelfde startpositie heeft. Sommige mensen zijn wat 'anders' en krijgen daardoor niet evenveel kansen. Enkele kinderen van onze klas speelden iemand anders. Yore was de blinde, Daan diegene die niet zo goed kan stappen, Mathias een gewone jongen, Arnout een dove leerling en Astrid iemand die voor de rest van haar leven in een rolstoel zou moeten zitten. Marthe sloot ons stukje af met het gedicht 'gehandicapt'. Een dikke duim voor jullie! Jullie hebben dat super gedaan! 

Lees meer
Onze beentjes waren goed ingesmeerd!

Onze beentjes waren goed ingesmeerd!

Op 8 september hadden we sportdag aan het Zilvermeer! Het was een heel fijne dag waar iedereen wel iets kon doen wat ze leuk vonden: minigolven, go-carten, mountainbiken, ... Wij hebben alweer heel wat calorieën verbrand!