Klas 3B

Klas 3B
Halloweennamiddag (eerste, tweede en derde leerjaar)

Halloweennamiddag (eerste, tweede en derde leerjaar)

Enkele leerlingen deden in de leerlingenraad het voorstel om een halloweennamiddag te organiseren. Dit werd goedgekeurd op school. De kinderen konden kiezen uit grimeren, knutselen, drama en muziek en beweging. Dit zijn foto's van de kinderen die kozen voor grimeren en knutselen. Bedankt aan de ouders en oma's die deze namiddag een handje kwamen toesteken! De kinderen waren erg enthousiast! 

Lees meer
Halloween + Soep op de stoep

Halloween + Soep op de stoep

Wij deden op school vandaag mee aan de actie 'Soep op de stoep'. De bedoeling hiervan is om in de kijker te zetten dat er toch nog heel wat mensen de dag van vandaag in armoede leven. Enkele kinderen van de klas hielpen mee pompoenen snijden. Op het einde van de dag deelden we met de hele school lekkere zelfgemaakte pompoensoep uit. MMMM... dat was smullen!  In de namiddag mochten de leerlingen zich ook verkleden voor Halloween. De resultaten hiervan zie je op de foto! Heksen, spoken, duiveltjes, ... alle enge figuren waren erbij. Wij waren vandaag een echte griezelklas!    

Lees meer
Boomwhackers

Boomwhackers

Vrijdag werkten wij in kleine groepjes met boomwhackers in de klas. Dit zijn gekleurde plastic buizen waarmee je muziek kan maken. Je kan hiermee slaan op de bank of op je eigen lichaam en elke kleur staat voor een noot. Met kleine partituren moesten de kinderen eenvoudige liedjes zoals 'Ik zag 2 beren', 'In een klein stationnetje', 'De zevensprong', ... naspelen. Nadien volgde er een toonmoment waarbij de groepjes van elkaar moesten raden welk liedje er werd gespeeld. 

Lees meer
Een echt klasorkest

Een echt klasorkest

Wij hebben deze week een echt klasorkest samengesteld en de Radetzkymars gespeeld. Dit is een erg bekend lied dat gemaakt werd door de Oostenrijker Johann Strauss en dat voor de eerste keer werd uitgevoerd in 1848 in Wenen. Strauss componeerde dit ter ere van de overwinning van de soldaten in die tijd. Het lied wordt nog steeds veel gespeeld, bijvoorbeeld op het Nieuwjaarsconcert van een beroemd orkest uit Wenen.  De kinderen hebben eerst kort de achtergrond van het lied en de componist leren kennen. Daarna hebben we de verschillende instrumenten benoemd, even geluisterd naar de klank hiervan om daarna zelf aan de slag te gaan. We hebben ook verschillende keren van instrument gewisseld zodat elke leerling de kans heeft gehad om meerdere instrumenten te bespelen. Wat in begin klonk als een kleine kakofonie werd al snel een tof orkest dat super mooi samen kon spelen! 

Lees meer

Veldloop

Op 22 september deden alle scholen van Oud-Turhout mee aan de scholenveldloop. Het was jammer genoeg een echte regendag, maar dat belette de jongens en meisjes van 3B niet om er helemaal voor te gaan! Nore en Yarne van onze klas werden eerste! Geweldig!! Ook een dikke proficiat aan alle anderen die ook écht hun best hebben gedaan. 

Lees meer

Laddercompetitie

Om het jaar op een leuke manier te beëindigen, sloten we de laatste les in de stamgroepen af met een laddercompetitie. De leerlingen mochten elkaar uitdagen door een opdracht te kiezen. Smashen, een wasknijper openhouden, op één been springen, een woordzoeker oplossen, gooien in de basketbalring, kangoeroebal, muurzitten, petanque, ... De winnaars waren diegene die de meeste uitdagingen hebben gewonnen! 

Lees meer

Koekjestaart maken

In ons laatste thema van rekenen kregen wij verschillende brieven van Otto aan. Hij is de baas van fabriek 'Numero'. Jammer genoeg is hij soms wat verstrooid en daardoor raakte hij de geheime code van de kluis kwijt. Hij daagde de kinderen uit om in verschillende lessen één cijfer van zijn code te vinden. Met al die ijverige leerlingen en slimmeriken in onze klas kan je het natuurlijk al raden... Het is ons gelukt! Otto beloofde als beloning een recept van zijn lievelingsgerecht en dat hebben wij vandaag gemaakt. Smullen maar! 

Lees meer
Olmense Zoo

Olmense Zoo

Maandag gingen wij met de klas op bezoek in de Olmense zoo. In de voormiddag kregen de kinderen een rondleiding van een gids. In de namiddag mochten de kinderen in kleine groepjes zelf rondgaan in de zoo en opdrachtjes oplossen. Tijdens de middag konden ze ook nog even genieten van de leuke speeltuin. Het was een fijne dag met stralend weer! 

Lees meer

Sportdag!

Maandag hadden we sportdag in de Hoogt. We beleefden een dag boordevol plezier en deden allerlei actitiveiten zoals: dans, kooivoetbal, petanque, trampoline, stoei-en trekspelen, frisbee, torbal, touwtrekken, kringspelen, atletiek en een wasknijpspel. In dit gevarieerde aanbod vond iedereen wel iets naar zijn/haar smaak! Gelukkig was ook het zonnetje van de partij! 

Lees meer

Op huizenjacht...

Bij WO en Nederlands werken wij rond het thema huizen en wonen. Daarom besloten we bij muzische vorming om elk ons eigen fantasiehuis te ontwerpen en nadien onze eigen straat dé 3B-Laan te maken.  

Lees meer