Klas 3B

Klas 3B
Een echt klasorkest

Een echt klasorkest

Wij hebben deze week een echt klasorkest samengesteld en de Radetzkymars gespeeld. Dit is een erg bekend lied dat gemaakt werd door de Oostenrijker Johann Strauss en dat voor de eerste keer werd uitgevoerd in 1848 in Wenen. Strauss componeerde dit ter ere van de overwinning van de soldaten in die tijd. Het lied wordt nog steeds veel gespeeld, bijvoorbeeld op het Nieuwjaarsconcert van een beroemd orkest uit Wenen.  De kinderen hebben eerst kort de achtergrond van het lied en de componist leren kennen. Daarna hebben we de verschillende instrumenten benoemd, even geluisterd naar de klank hiervan om daarna zelf aan de slag te gaan. We hebben ook verschillende keren van instrument gewisseld zodat elke leerling de kans heeft gehad om meerdere instrumenten te bespelen. Wat in begin klonk als een kleine kakofonie werd al snel een tof orkest dat super mooi samen kon spelen! 

Lees meer

Veldloop

Op 22 september deden alle scholen van Oud-Turhout mee aan de scholenveldloop. Het was jammer genoeg een echte regendag, maar dat belette de jongens en meisjes van 3B niet om er helemaal voor te gaan! Nore en Yarne van onze klas werden eerste! Geweldig!! Ook een dikke proficiat aan alle anderen die ook écht hun best hebben gedaan. 

Lees meer

Laddercompetitie

Om het jaar op een leuke manier te beëindigen, sloten we de laatste les in de stamgroepen af met een laddercompetitie. De leerlingen mochten elkaar uitdagen door een opdracht te kiezen. Smashen, een wasknijper openhouden, op één been springen, een woordzoeker oplossen, gooien in de basketbalring, kangoeroebal, muurzitten, petanque, ... De winnaars waren diegene die de meeste uitdagingen hebben gewonnen! 

Lees meer

Koekjestaart maken

In ons laatste thema van rekenen kregen wij verschillende brieven van Otto aan. Hij is de baas van fabriek 'Numero'. Jammer genoeg is hij soms wat verstrooid en daardoor raakte hij de geheime code van de kluis kwijt. Hij daagde de kinderen uit om in verschillende lessen één cijfer van zijn code te vinden. Met al die ijverige leerlingen en slimmeriken in onze klas kan je het natuurlijk al raden... Het is ons gelukt! Otto beloofde als beloning een recept van zijn lievelingsgerecht en dat hebben wij vandaag gemaakt. Smullen maar! 

Lees meer
Olmense Zoo

Olmense Zoo

Maandag gingen wij met de klas op bezoek in de Olmense zoo. In de voormiddag kregen de kinderen een rondleiding van een gids. In de namiddag mochten de kinderen in kleine groepjes zelf rondgaan in de zoo en opdrachtjes oplossen. Tijdens de middag konden ze ook nog even genieten van de leuke speeltuin. Het was een fijne dag met stralend weer! 

Lees meer

Sportdag!

Maandag hadden we sportdag in de Hoogt. We beleefden een dag boordevol plezier en deden allerlei actitiveiten zoals: dans, kooivoetbal, petanque, trampoline, stoei-en trekspelen, frisbee, torbal, touwtrekken, kringspelen, atletiek en een wasknijpspel. In dit gevarieerde aanbod vond iedereen wel iets naar zijn/haar smaak! Gelukkig was ook het zonnetje van de partij! 

Lees meer

Op huizenjacht...

Bij WO en Nederlands werken wij rond het thema huizen en wonen. Daarom besloten we bij muzische vorming om elk ons eigen fantasiehuis te ontwerpen en nadien onze eigen straat dé 3B-Laan te maken.  

Lees meer
Van tekening tot speelkaart

Van tekening tot speelkaart

Woensdag brachten de kinderen van 3B een bezoek aan het speelkaartenmuseum in Turnhout. Eerst kregen zij een korte uitleg over de werking van de machines. Ze bespraken het verschil tussen kaarten vroeger en nu, maar ook tarotkaarten kwamen aan bod. Dan kregen de kinderen de opdracht om zelf een eigen afbeelding te drukken. Zij mochten een bestaand of fantasiedier tekenen en gingen hier nadien over met inkt. Nadien mochten ze zelf draaien aan de drukpers, terwijl hun afbeelding mooi in de inkt werd gedrukt. Toffe resultaten toch!? 

Lees meer
Zak door 't podium

Zak door 't podium

Vorige week was het aan 3B om zak door 't podium te presenteren! Zowel voor de juf (want het was haar eerste ZDP ooit) en voor de kinderen een hele uitdaging! We kozen voor het thema 'reclame' omdat we bij ons thema van Nederlands hier ook rond werkten! De kinderen maakten gebruik van reclame van wasproducten zoals Dash en Mister Proper, maar ook van andere dingen zoals bijvoorbeeld Fun. Daarnaast speelden verschillende leerlingen (Yore, Milan, Daan, Ole en Mathias) ook de reclame van M&M na! De kinderen ontwierpen ook zelf leuke en originele reclameposters en zelfs hun eigen tv! Dikke pluim aan iedereen, jullie hebben dat super gedaan! 

Lees meer
Lieveheersbeestjes maken

Lieveheersbeestjes maken

Wij werken bij W.O. rond het thema 'feesten in de herfst'. We kozen ervoor om in de klas bij muzische vorming aan te sluiten bij dit thema. Daarom maakten we lieveheersbeestjes met hout en karton en mocht iedereen een persoonlijke boodschap op het hout schrijven. 

Lees meer