Klas 3B

Klas 3B

Hoekenwerk rekenen

Dinsdag deden we een klasoverschrijdend hoekenwerk van wiskunde. Hierbij kwamen de onderdelen: lengte, inhoud, gewicht en de klok aan bod. De kinderen mochten zichzelf wegen, maar ook verschillende andere dingen. Ze deden ook allerlei proefjes met water. Ze hebben zichzelf gemeten, hebben verspringen gedaan en hierbij hun verste sprong genoteerd. Ze gingen ook op zoek naar verschillende programma's in tv-gidsen die ze konden kijken tussen bepaalde uren. Ze vonden het een toffe en leerrijke namiddag! 

Lees meer

Sportdag

Vandaag hadden wij sportdag in De Hoogt. Ondanks het slechte weer hebben we toch een heel erg toffe dag achter de rug. We begonnen met kinbal. Daarna deden we een typische sport voor blinde mensen, namelijk torbal. Ook trampoline springen en dans kwamen in de voormiddag aan bod. We leerden een dansje op 'zin om te bewegen' van Clouseau. Na de middag amuseerden we ons nog met touwtrekken, trek-en duwspelen, kringspelen en frisbee. Na zo'n vermoeiende sportieve dag waren wij allemaal weer blij dat we om half 4 naar huis konden gaan en gezellig in onze zetel konden ploffen.

Lees meer
Op bezoek bij Aveve

Op bezoek bij Aveve

Vrijdag brachten wij een bezoek aan Aveve. Eerst moesten de leerlingen in groepjes een aantal vragen oplossen over de aardappel om eens te kijken wat ze hierover allemaal al wisten. Nadien werd uitgelegd hoe we aardappelen kunnen planten en dan mochten de kinderen dat ook zelf doen. Hieraan werd een leuke race gekoppeld waarbij de leerlingen eerst naar de andere kant moesten springen in een grote aardappelzak. Dan pas mochten ze hun aardappel planten. Dat was echt super leuk! De kinderen kregen ook een leuke badge die hen bekroonde tot aardappelspecialist. Tot slot kregen we nog wat materialen en aardappelen mee zodat we thuis en op school zelf aan de slag kunnen. 

Lees meer
Dramadocent op bezoek

Dramadocent op bezoek

Een tijdje geleden kwam dramadocent Jeroen een dramales geven in het derde leerjaar. We selecteerden enkele stukjes uit zijn les en maakten op basis daarvan een toonmoment dat je kon bewonderen op het schoolfeest.   

Lees meer

Carnaval

Vrijdag vierden wij carnaval in onze klas. De hele voormiddag waren de kinderen zich al aan het verheugen op het personage dat ze in de namiddag zouden worden. Zo was Klaasje van K3 in onze klas aanwezig, Mila, Spongebob, een gevange, een M&M-Mannetje, Spiderman, Pippi Langkous, ... Er waren zelfs 2 baby's in 3B. Iedereen was geweldig verkleed! De kinderen mochten zelf enkele activiteiten kiezen waarmee zij 'een klas vol vrienden' konden worden. Zij kozen ervoor om elkaar te schminken, te knutselen, cakepops te maken en spelletjes te spelen. Iedereen was enthousiast en vond het een heel fijne namiddag! 

Lees meer
Schimmenspel

Schimmenspel

Naar aanleiding van de tentoonstelling rond licht die we vorige week bezochten, werkten we vandaag nog verder rond dit thema. We maakten namelijk een eigen schimmenspel. De kinderen kregen eerst de opdracht om een duidelijk bevel te geven door het uitbeelden van een houding. Daarna kwamen ook nog dieren en beroepen aan bod. De leerlingen aan de andere kant van het doek moesten raden wat hun klasgenoot uitbeeldde. Dit ging echt heel goed! 

Lees meer
Tentoonstelling licht

Tentoonstelling licht

2015 was het 'Internationale jaar van het Licht'. Daarom brachten we vrijdag met onze klas een bezoek aan een tentoonstelling rond licht in het hofke van Chantraine.  Op de foto's zie je ook allerlei vogelhuisjes die in de tuin bevestigd zijn. Die werden gemaakt door leerlingen van onze school. 

Lees meer
Hij komt, hij komt ...

Hij komt, hij komt ...

Vandaag hebben wij in de klas rond de Sint gewerkt. Onze dag begon - je kan het vast al raden - met het zoeken naar en het uitpakken van de cadeautjes die de Sint had gebracht. Spellingspiet schreef ons ook een brief, maar die stond wel vol foutjes. We denken dus dat hij nog in de leer is om een goede Piet te worden. We waren het er allemaal over eens dat hij beter bij ons in 3B kon komen zitten, maar we hebben hem uiteindelijk maar geholpen en zijn mooie brief verbeterd. Daarna hebben we allemaal onze eigen schoen gezocht waarbij natuurlijk wat lekkers te vinden was. Zoals altijd was daar ook een speculaasje bij, maaaaaar... we hebben ook eens geprobeerd om het werk van Keukenpiet even over te nemen. We hebben namelijk zelf eens speculaas gemaakt. En wat blijkt? Na het mengen van wat ingrediënten, bleek dat toch allemaal niet zo moeilijk, maar het resultaat was wel super lekker! In de namiddag hebben de leerlingen zelf nog een leuke piet mogen maken met een leeg melkbrik. Leuke resultaten toch?!

Lees meer

Bodypercussie

Wij hebben deze week iets nieuws gedaan, namelijk bodypercussie. Dat wil zeggen dat we muziek hebben gemaakt met ons eigen lichaam. Op basis van de lettergrepen van hun naam, moest elke leerling een geluid /beweging bedenken. Nadien hebben we deze geluiden na elkaar geplaatst. Zo creëerden we ons eigen ritmisch stukje. Dit leuke resultaat is te zien in het filmpje.   

Lees meer
Fluoweek

Fluoweek

Maandag ging de fluoweek van start. De bedoeling was om onze fluohesjes nog eens een keertje extra in de kijker te zetten nu het in de herfst-en winterperiode toch weer wat donker wordt. De klas met de meeste fluohesjes aan, kon de fluobeker verdienen voor 2 weken. Na 2 weken wordt deze weer doorgegeven aan een andere klas. Wij zijn super goed begonnen, want wij hebben als eerste de beker gewonnen! Geweldig toch!? 

Lees meer