Klas 3B

Klas 3B

Stamgroep: tandjes

We zijn bij WO bezig met het thema 'tandjes'. We poetsten onze tanden aan de hand van een stappenplan en nadien namen we allemaal een tandplakverklikker. Dit zijn roze pilletjes die ons verklappen of de tanden goed gepoetst zijn. De roze/paarse kleur is pas zichtbaar op plaatsen waar nog te veel tandplak is. 

Lees meer

Wij maken monsters!

Vrijdagnamiddag werken we samen met juf Shelly van de tekenacademie rond monsters. Eerst moesten we allemaal aparte lichaamsdelen tekenen. Daarna mochten we met verf afdrukken maken op een blad. Wanneer onze afdrukken droog waren, moesten we alle lichaamsdelen uitknippen en met splitpennen aan elkaar zetten. Zo bekwamen we deze leuke resultaten! Dankjewel juf Shelly, voor deze boeiende en fijne namiddag! 

Lees meer

Hoekenwerk rekenen

Vandaag deden we in onze klas een hoekenwerk van rekenen. In groepjes van 2 moesten de leerlingen meten en wegen. We hebben gemeten hoe groot we zijn en hoe ver we onze benen kunnen spreiden. We gingen na hoeveel zand er in 1 kg gaat en hoeveel een brood, 4 aardappelen en 2 bananen wegen. Daarnaast wilden we ook weten hoeveel water er kan in een flesje van een halve liter, in een ijsdoos, ... De leerlingen leerden dus heel wat maateenheden kennen en rangschikken. Ze waren erg enthousiast over dit hoekenwerk en konden ook vertellen wat ze hadden geleerd. 

Lees meer

Zilvermeer

Wij zijn onze eerste schooldagen al erg sportief begonnen! In de voormiddag deden wij met het derde leerjaar Schotste spelletjes. De kinderen werden verdeeld in 4 groepen en elk team moest het opnemen tegen de 3 andere teams. We hebben allerlei leuke dingen gedaan zoals: blokken bouwen, zakwerpen, boogschieten, rollen met tonnen, katapultschieten, zakspringen, ... Samen met onze kapitein moesten we met ons team overleggen wat de beste tactiek zou zijn om de opdracht tot een goed einde te brengen. In de namiddag hebben we nog verder kunnen genieten van het zonnetje en mochten de kinderen spelen in de speeltuin. We hebben al een hele fijne dag gehad met onze nieuwe klas en hebben elkaar ook alweer wat beter leren kennen. We hebben er alvast heel veel zin om er volgende week samen in te vliegen! 

Lees meer

En drummen maar!

Vandaag hebben wij een groot talent leren kennen van ons klasgenootje, Sam. Zij heeft samen met haar opa voor ons enkele liedjes gedrumd. Daarna heeft haar opa ook enkele ritmische oefeningen gedaan waarmee je begint als je graag zou willen leren drummen. Dat heeft hij gedaan met 2 kaarten. Op de ene kaart stond een prent van een lolly. Hierbij hoorde het woordje snoep (1 lettergreep). Op de andere kaart stonden kersen (2 lettergrepen). Bij het woordje 'snoep' moesten de kinderen 1 keer klappen, bij de prent van de kersen 2 keer. Door die prenten verschillende keren achter elkaar te leggen, konden de kinderen verschillende ritmes uitproberen. Iedereen was erg enthousiast en zowat de helft wilde meteen op drumles! Sam, een hele dikke duim voor jou en dankjewel aan jouw opa! 

Lees meer
Go go Belgium!

Go go Belgium!

Wij gaven vandaag nog wat extra sfeer aan onze klas, door dit te versieren in het thema 'voetbal'. Bij heel wat leerlingen leeft dit echt, dus wij gingen eventjes aan het werk om dit echt tot zijn recht te laten komen. We maakten slingers, vlaggetjes en we puzzelden allemaal onze eigen voetbal in elkaar. Nu hopen dat we dit nog even kunnen laten hangen en dat België morgen en woensdag een goede match speelt. Duimen omhoog!   

Lees meer

Hoekenwerk rekenen

Dinsdag deden we een klasoverschrijdend hoekenwerk van wiskunde. Hierbij kwamen de onderdelen: lengte, inhoud, gewicht en de klok aan bod. De kinderen mochten zichzelf wegen, maar ook verschillende andere dingen. Ze deden ook allerlei proefjes met water. Ze hebben zichzelf gemeten, hebben verspringen gedaan en hierbij hun verste sprong genoteerd. Ze gingen ook op zoek naar verschillende programma's in tv-gidsen die ze konden kijken tussen bepaalde uren. Ze vonden het een toffe en leerrijke namiddag! 

Lees meer

Sportdag

Vandaag hadden wij sportdag in De Hoogt. Ondanks het slechte weer hebben we toch een heel erg toffe dag achter de rug. We begonnen met kinbal. Daarna deden we een typische sport voor blinde mensen, namelijk torbal. Ook trampoline springen en dans kwamen in de voormiddag aan bod. We leerden een dansje op 'zin om te bewegen' van Clouseau. Na de middag amuseerden we ons nog met touwtrekken, trek-en duwspelen, kringspelen en frisbee. Na zo'n vermoeiende sportieve dag waren wij allemaal weer blij dat we om half 4 naar huis konden gaan en gezellig in onze zetel konden ploffen.

Lees meer
Op bezoek bij Aveve

Op bezoek bij Aveve

Vrijdag brachten wij een bezoek aan Aveve. Eerst moesten de leerlingen in groepjes een aantal vragen oplossen over de aardappel om eens te kijken wat ze hierover allemaal al wisten. Nadien werd uitgelegd hoe we aardappelen kunnen planten en dan mochten de kinderen dat ook zelf doen. Hieraan werd een leuke race gekoppeld waarbij de leerlingen eerst naar de andere kant moesten springen in een grote aardappelzak. Dan pas mochten ze hun aardappel planten. Dat was echt super leuk! De kinderen kregen ook een leuke badge die hen bekroonde tot aardappelspecialist. Tot slot kregen we nog wat materialen en aardappelen mee zodat we thuis en op school zelf aan de slag kunnen. 

Lees meer