Klas 3B

Klas 3B
Leeskwartiertje

Leeskwartiertje

Elke dag starten wij met een leeskwartiertje. We duiken dan allemaal in een eigen boek. Een dik leesboek, een weetjesboek, een stripverhaal, een prentenboek ... Noem maar op! Alle boeken verschijnen de revue.

Lees meer
Thema frietjes

Thema frietjes

Ons eerste thema van WO in de stamgroepen, was het thema: frietjes. Wij zijn nu echte frietspecialisten en kunnen zelf frietjes snijden! Nadien eten we ze dan ook zelf lekker op. 

Lees meer
Sportdag

Sportdag

Dinsdag 4 september hadden we onze sportdag in het Zilvermeer. We hebben genoten van deze leuke dag! 

Lees meer

Een sprong naar vroeger - Uitstap Bokrijk

Voor onze schooluitstap gingen we met de tweede graad naar Bokrijk. Dit openluchtmuseum sluit erg goed aan bij ons nieuwe thema: huizenjacht. We werden ondergedompeld in het leven van vroeger. Dit bracht natuurlijk veel vragen met zich mee. De kinderen waren helemaal ondersteboven van het grote verschil met nu. Jammer genoeg startte onze dag met heel wat regen. Niet iedereen was hier goed op voorbereid. Ondanks het natte weer, hebben we toch een fijne wandeling gemaakt door het park. We stopten bij enkele huisjes en haalden onze speurneus boven. Samen met 3A brachten we onze voormiddag door. 's Middags besloot de regen nog om ons picnic moment te laten mislukken. We moesten op zoek naar een droog plekje om onze boterhammetjes op te eten. Gelukkig was er een vriendelijke meneer die ons binnen liet in zijn huisje. Daar konden we met zijn allen aan het vuur onze boterhammetjes opeten en een beetje opdrogen. Na de middag hadden we meer geluk! Rond 1 uur kwam de zon er eindelijk door. We hebben nog kunnen genieten van enkele spelletjes in het speelhuisje. Nadien gingen we brood bakken. We leerden hoe ze vroeger brood maakten. Alles werd uitgelegd (van graan tot brood) en we namen zelfs een kijkje aan de molen en de bakkerij. Wat een avontuur! Zo mochten we ook ons eigen broodje maken. We mochten het versieren met chocolade, suiker, rozijnen of pitten. Zo kregen we allemaal een leuk broodje om mee naar huis te nemen! Jammie! We sloten onze dag af in de enorm grote speeltuin. We kwamen hier met de vier klassen terug samen. Zo waren we helemaal klaar om terug naar huis te vertrekken. Ondanks de regen hebben we toch nog een super leuke dag gehad!

Lees meer

Lentewandeling stamgroep

Voor het thema feesten in de lente doken we de natuur in. Op deze manier konden we de leerstof omzetten naar de praktijk. We zagen verschillende bloemetjes, vlinders, ... . Zo wisten we meteen waar het eigenlijk over ging. Tijdens deze wandeling was er ook tijd voor een spelletje en wat foto's. Het was dan wel erg warm, maar we hebben er zeker van genoten! Dit thema was erg uiteenlopend. We leerden over vroegbloeiers, vlinders, feestdagen, ... . Zo weten we waar de lente om draait. Dit was dan ook meteen het laatste seizoen dat we nog moesten bespreken. Het was een erg fijn thema!

Lees meer

Met belgerinkel naar de winkel - Stamgroep

Tijdens stamgroep werkten we de afgelopen weken aan het thema 'winkelen'. De leerlingen gingen aan de slag in een hoekenwerk. In de verschillende hoeken konden leerlingen leren over: verpakkingen, verschillende producten, verschillende afdelingen, verschillende winkels, reclame, ... . Bij de hoek 'verpakkingen' leerden de leerlingen over de verschillende aspecten op de verpakking: datum, ingrediënten, houdbaarheidsdatum, gewicht, naam, merk, barcode, ... . De leerlingen deden dit aan de hand van vragen en observatie. De leerlingen leerden ook over de verschillende producten. Zo merkten ze dat er verschil is in merken, prijzen en namen. Merkproducten zijn dan wel duurder dan witte producten, maar daarom zijn ze nog niet beter. Dat konden ze zelf proeven bij het appelsap. Het goedkope appelsap werd gekozen als het lekkerste. Om goed te kunnen winkelen is een boodschappenlijstje van belang. Op dit lijstje kan je de producten best per afdeling zetten. Zo ga je zeker niets vergeten. De leerlingen leerden de verschillende afdelingen kennen en konden de verschillende producten schikken per afdeling.Je hebt supermarkten en speciaalzaken. Onze leerlingen kunnen nu ook het verschil tussen beide goed verwoorden! Een winkel is niets zonder reclame. Er zijn verschillende trucs om reclame te maken. In groep gingen de leerlingen op zoek naar informatie over: spotjes, kortingsbonnen, folders, verkooptrucs, reclametrucs, ... . Ze maakten hiervan een woordweb en presenteerden dit aan hun klasgenoten. De leerlingen leerden niet enkel veel bij over winkelen maar ook over samenwerken, tijdsdruk en presenteren. Er kwamen enkele mooie resultaten uit de bus!

Schoolfeest

Gedurende afgelopen week werkten we aan versiering voor het schoolfeest. De kinderen gingen ijverig aan de slag met een schoendoos, verf en gekleurd papier. Met als thema 'Radio Delta' kwamen er enkele mooie radio's uit de bus. Het resultaat kan je bewonderen op het schoolfeest! Dankzij de leerlingen kunnen juf Elyne en juf Charlotte hun standje mooi versieren met enkele CD's. Ook deze resultaten kunnen bewonderd worden op het schoolfeest. Leerlingen krijgen uiteindelijk deze werkjes mee naar huis. (Foto's volgen nog)

Vaderdag

Vaderdag is een dag die we zeker niet mogen vergeten! Onze vaders zijn onze helden, onze kampioenen. Daarom wilden we deze keer iets speciaal doen. Om de beste vaders te bedanken voor alles wat ze voor ons doen kregen ze een prijs. Een award gemaakt door de eigen zoon/dochter is altijd een fijn gebaar. De kinderen leerden verschillende lichaamshoudingen kennen. Dit deden ze door onbeweeglijk te staan. Ze kregen de kans om en voorwerp uit te beelden uit het dagelijks leven. Er kwamen enkele hele knappe resultaten uit! Daarna gingen we aan de slag. We wilden net als Giacometti een beweeglijk mannetje maken door gebruik te maken van ijzerdraad en krantenpapier. Natuurlijk met knappe resultaten tot gevolg. Een ideaal vaderdag cadeautje, als je het mij vraagt.  "En de prijs voor beste papa gaat naar ... "

Lees meer

Stamgroep 2de graad

De afgelopen weken werkten we met wereldoriëntatie rond het thema vogels. De kinderen kregen eerst op een interactieve wijze veel informatie. We deden een hoekenwerk waar de kinderen zelf aan de slag gingen. Nadien kregen de kinderen de opdracht om een herkenningsposter te maken van een bepaalde vogel. Op deze herkenningsposter moest een woordweb staan van de informatie die de leerlingen vonden. Als afsluiter van het thema deden we een muzische activiteit. De leerlingen kregen de kans om nog een laatste keer hun creativiteit de vrije loop te laten met knappe resultaten als gevolg.

Lees meer

Carnaval tweede graad

De afgelopen twee weken werd er in de tweede graad, op vrijdag namiddag, gewerkt rond carnaval. Elke klas kreeg zijn eigen onderdeel van muzische vorming en werkte hierrond een activiteit uit. In klas 3B werkten de leerlingen rond 'fotografie'. We gingen aan de slag met verschillende perspectieven. De kinderen kregen de kans om te experimenteren met deze perspectieven maar ook met verschillende attributen. Fotografie is een veelvoorkomend fenomeen in onze maatschappij. De leerlingen worden hier dagelijks mee geconfronteerd. Het een deel geworden van ons leven waardoor we ons niet bewust zijn van de verschillende mogelijkheden. De leerlingen verreikten hun kennis omtrent fotografie, maar ook omtrent elkaar. De leerlingen werden uitgedaagd om te werken met leerlingen waar ze nog nooit (of slechts enkele keren) mee samenwerkten. Er kwamen enkele leuke resultaten uit de bus.

Lees meer