Klas 3A

Klas 3A
Workshop aardappelen

Workshop aardappelen

Op vrijdag 18 maart werden we uitgenodigd bij het tuincentrum AVEVE . Daar aangekomen kregen we te zien dat er heel wat soorten pootaardappelen bestaan. Aan de hand van een vragenronde kregen we zicht op de volgende vragen: -de oorsprong van de aardappel -de bestanddelen van de aardappel -het verschil tussen een eetaardappel en een pootaardappel -recepten met aardappel Hierna legde Lief heel goed uit op welke manier we aardappelen moeten planten en konden we dit ook allemaal doen door een estafettespel. Het was een leuk en leerzaam moment. Nu zelf nog aardappelen planten en kijken wat er uitkomt. Dank je wel aan Lief en Marc van de AVEVE!

Lees meer
Workshop Drama

Workshop Drama

Samen met de kinderen uit 3A namen we deel aan een workshop drama. Op allerlei speelse manieren konden we onszelf uitdrukken en tonen. Het was een aangename doe-beleving voor iedereen!

Carnaval in 3A

Carnaval in 3A

Op vrijdag 5 februari lieten de kinderen zich van hun "mooiste" kant zien. Samen vierden we carnaval!

Sintnamiddag in 3A

Sintnamiddag in 3A

Op 4 december werden de derdeklassers verrast met een op stelten gezette klas. Jawel, Sinterklaas en Zwarte Piet waren langsgeweest. Ook brachten ze leuke cadeautjes voor de klas. In de namiddag deden we een hoekenwerk. Er werden mooie Pietjes geknutseld, er werden pepernoten gemaakt, ze speelden met hun nieuwe spelletjes en ook de techniekdozen  werden goed gebruikt.  

Lees meer
Sint op komst

Sint op komst

Zwarte Piet ging eens fietsen toen klapte zijn band,...... Vrolijk luisterend naar Sinterklaasliedjes, af en toe een gezellig babbeltje tussendoor......... Ijverig knutselden de kinderen  aan hun creatieve Zwarte Pietjes. Zou de Sint ook op bezoek komen in het derde leerjaar?  We kijken er alvast naar uit!

Lees meer
Boomwackers in 3A

Boomwackers in 3A

Zalig klonken de boomwackers in verschillende toonaarden doorheen 3A. Na het uitproberen van de buizen maakten ze per 4 een refrein op het leuke liedje Boem boem wek. Heel ritmisch !   

Lees meer
Het weer in de lente

Het weer in de lente

Stamgroep 2de graad onderzoekt het weer op een lentedag en maakt een lentewandeling op zoek naar lentebloemen. 

Lees meer