Klas 3A

Klas 3A
Schoolreis

Schoolreis

Wat was onze schoolreis naar Bokrijk een pretje! We bezochten oude huisjes, bakten (en aten) verse broodjes en maakten veel plezier in de speeltuin. 

Lees meer
Verkeersweek

Verkeersweek

Tijdens de verkeersweek oefenden de kinderen uit 3A hun behendigheid tijdens het fietsen. Slalommen, tussen 2 balken fietsen, met 1 hand een Hi-five geven waren onderdelen van hun fietstraining. Ondanks de lichte regen hadden ze er enorm zin in!

Sportdag

Sportdag

Wat hadden we een pret tijdens de sportdag! Kijken jullie mee naar onze kiekjes?

Lees meer
Mondriaan

Mondriaan

In februari deden de kinderen uit 3A mee aan de tentoonstelling in 't Hofke rond Mondriaan. Na overleg besloten we om samen 1 opbouwend kunstwerk te maken met dozen.  Vlijtig gingen we aan de slag. Het resultaat mocht er zijn. Achteraf bezochten we een tentoonstelling die de moeite waard bleek te zijn!

Lees meer
Knutselen voor de Sint

Knutselen voor de Sint

Nog even en de Sint komt weer naar onze school. Om Sinterklaas en Piet te verwelkomen hebben we een hele vrijdagnamiddag geknutseld. 

Lees meer

Lekker gezond hapje

Met verse sla, bieslook en munt  uit Delta's Hofke maakten we een lekker tussendoortje tijdens contractwerk. Het smaakte met het warme weer!

Lees meer
Hoekenwerk Wiskunde

Hoekenwerk Wiskunde

Op dinsdagnamiddag deden we samen met 3B een groot hoekenwerk rond de onderdelen van meten. We deden opdrachten rond meten, wegen, tijd en inhoud.  In kleine groepjes doorliepen de kinderen een 15-tal opdrachten waarbij ze zichzelf wogen, ze bepaalden hun lichaamslengte, ze lazen hun verste sprong af, ze vulden een maatbeker tot 1 liter, ze kozen het juiste meettoestel om de omtrek van een frisbee te meten,... Ook bekeken ze een tv-gids om te kijken wanneer hun lievelingsprogramma begon en hoe lang dit dan duurde. Op deze manier oefenden de kinderen al doende het "meten" nog eens in. Het was een interessante, leuke en leerzame namiddag!

Drama op het schoolfeest

Op het schoolfeest toonden we enkele dramatechnieken in een kunstig verhaal gegoten. Met dank aan de mama die dit geheel filmde!

Lees meer