Klas 2B

Klas 2B
Leesplezier

Leesplezier

Wat lezen we toch veel hier! Maar hoe doen we dat? Met veel plezier! Lezen op 1 been? Dat kan! En ook lezen met vrienden om je heen! Sommige vriendjes stelden de boeken van de kinder- en jeugdjury voor. En wat vonden we ervan? Dat was fantastisch hoor!

Lees meer
Zuchtje lucht

Zuchtje lucht

We verkennen al heel de week vanalles met lucht. Van windstil, briesje, krachtige wind tot storm. Van windkracht, windrichting tot windroos. Van lucht die stijgt. Van lucht overal. Zelfs van lucht die drukt! We testten de luchtdruk met een proefje... En we hingen vlaggetjes te drogen... Waar doe je dat het beste?

Lees meer
Eureka in de bib!

Eureka in de bib!

Eureka! Wat een ontdekking! We gingen naar de bib en ontdekten de wetenschapper, filosoof en uitvinder in onszelf!

Lees meer
Eureka! Jeugdboekenmaand

Eureka! Jeugdboekenmaand

Leesvaardigheid is een heel belangrijke vaardigheid waar in het onderwijs sterk op ingezet moet worden. Om goede lezers te vormen, is het van groot belang dat leesplezier nooit veraf is. Kinderen en jongeren zouden lezen moeten associëren met iets aangenaams, niet met iets saais of verplichts. Werken met en rond boeken in de klas is een grote stap in de goede richting om aan leesvaardigheid te werken.
Daarom gingen we in de klas tijdens het leeskwartier met verschillende spelvormen om het lezen nog wat aangenamer te maken: dobbellezen, duo-lezen, theaterlezen,... En we gingen zelfs op boekendate! Whoeoe... Spannend! De volgende weken komen er nog tal van andere werkvormen aan bod. Uitkijken naar nog meer leuks!

Daarnaast startten we ook met tutorlezen. Gedurende 4 weken gaan we met gans de school tutorlezen. Naast het aanbod van Estafette willen we er voor zorgen dat kinderen zin hebben om te lezen. Daarom gaat elke maandagvoormiddag de leesbel om 11.40u. Dit is het tijdstip om onze leeskriebels op te wekken!De leerlingen van 6B kwamen de kinderen van onze klas helpen.

Lees meer

Fotozoektocht

Om ons helemaal thuis te voelen in ons thema '(t)huis', trokken we erop uit! We namen alle huizen onder de loep op zoek naar de juiste weg... Wat fijn dat er zoveel ouders en grootouders waren die ons daarbij wilden begeleiden. Hartelijk dank!

Lees meer
Carnaval Festival

Carnaval Festival

Een optocht door de straat,
met iedereen verkleed,
dan weet je hoe dat gekke feest van al die mensen heet.

Wil jij alleen maar kijken,
of doe je liever mee?

Als olifant, als muzikant of als een toverfee?
Een danseres ,een zeepiraat, een vlinder die de lucht in gaat?
Een dikke dame, een konijn? Je kunt vanalles zijn!

Niemand die je dan herkent, die kan weten wie je bent
en dat is net zo FIJN!

Lees meer
Gekke carnavaldoorschuif

Gekke carnavaldoorschuif

Wat hadden we een fijne namiddag in de eerste graad tijdens de stamgroepen.
In verschillende klassen konden de kinderen van het eerste en tweede leerjaar gaan knutselen rond het thema carnaval. Het waren bonte knutselwerkjes die de revue passeerden: maskers, gekke hoeden, schuddoosjes, portretten,... Noem maar op! De kinderen hadden keuze genoeg uit allerlei beeldende en muzikale activiteiten. Plezier ten top!

Lees meer
Gestrikt

Gestrikt

We hebben weer een leuk thema achter de rug bij wereldoriëntatie: gestrikt!

Naaien, stikken, haken.
Wassen, strijken, plooien, schoenen poetsen,…
Noem maar op!

Lees meer
Heppie New Year

Heppie New Year

Wij wensen jullie:

Hele
Warme
Gezellige
Kerstdagen
En een heel
Gelukkig Nieuwjaar
Vol met liefde en gezondheid
!!!

In het nieuwe jaar
staan wij voor jullie klaar!
Juf Hylke en juf Ann.

Lees meer