Klas 2B

Klas 2B
Bakker Maarten en Dorien

Bakker Maarten en Dorien

Vandaag was een topdag in ons project 'in mijn mars'. We gingen op bezoek bij bakker Maarten en Dorien en bekeken wat zij in hun mars hebben! Heel wat zo blijkt!

Lees meer
Onderweg

Onderweg

We zijn steeds in de weer, niet alleen in 2B, maar echt overal! We onderzochten welke voertuigen ons helpen om sneller, vlotter, goedkoper, milieuvriendelijker,... ergens te geraken! Maar ook de technische kant van voertuigen die rollen gingen we bestuderen. We creëerden zelf een voertuig dat kan rollen!

Lees meer
Sportdag

Sportdag

Wat een plezier op de sportdag! Er werd veel gespeeld, gesport en gelachen...

Lees meer
Op weg naar 4 natuur met Tuur Natuur!

Op weg naar 4 natuur met Tuur Natuur!

Vorige week maakten we samen met Tuur Natuur versieringen voor ons schoolfeest! Wat waren onze jongens en meisjes ongelooflijk knappe tutors voor die lieve kapoentjes van Tuur Natuur. Iedereen deed zijn best om samen met zijn kleutervriendje een mooi én echt draaiend windmolentje te maken. Ze werden stuk voor stuk uitgetest en goedgekeurd! Knap werk 2B!

Lees meer
Leesplezier

Leesplezier

Wat lezen we toch veel hier! Maar hoe doen we dat? Met veel plezier! Lezen op 1 been? Dat kan! En ook lezen met vrienden om je heen! Sommige vriendjes stelden de boeken van de kinder- en jeugdjury voor. En wat vonden we ervan? Dat was fantastisch hoor!

Lees meer
Zuchtje lucht

Zuchtje lucht

We verkennen al heel de week vanalles met lucht. Van windstil, briesje, krachtige wind tot storm. Van windkracht, windrichting tot windroos. Van lucht die stijgt. Van lucht overal. Zelfs van lucht die drukt! We testten de luchtdruk met een proefje... En we hingen vlaggetjes te drogen... Waar doe je dat het beste?

Lees meer
Eureka in de bib!

Eureka in de bib!

Eureka! Wat een ontdekking! We gingen naar de bib en ontdekten de wetenschapper, filosoof en uitvinder in onszelf!

Lees meer
Eureka! Jeugdboekenmaand

Eureka! Jeugdboekenmaand

Leesvaardigheid is een heel belangrijke vaardigheid waar in het onderwijs sterk op ingezet moet worden. Om goede lezers te vormen, is het van groot belang dat leesplezier nooit veraf is. Kinderen en jongeren zouden lezen moeten associëren met iets aangenaams, niet met iets saais of verplichts. Werken met en rond boeken in de klas is een grote stap in de goede richting om aan leesvaardigheid te werken.
Daarom gingen we in de klas tijdens het leeskwartier met verschillende spelvormen om het lezen nog wat aangenamer te maken: dobbellezen, duo-lezen, theaterlezen,... En we gingen zelfs op boekendate! Whoeoe... Spannend! De volgende weken komen er nog tal van andere werkvormen aan bod. Uitkijken naar nog meer leuks!

Daarnaast startten we ook met tutorlezen. Gedurende 4 weken gaan we met gans de school tutorlezen. Naast het aanbod van Estafette willen we er voor zorgen dat kinderen zin hebben om te lezen. Daarom gaat elke maandagvoormiddag de leesbel om 11.40u. Dit is het tijdstip om onze leeskriebels op te wekken!De leerlingen van 6B kwamen de kinderen van onze klas helpen.

Lees meer

Fotozoektocht

Om ons helemaal thuis te voelen in ons thema '(t)huis', trokken we erop uit! We namen alle huizen onder de loep op zoek naar de juiste weg... Wat fijn dat er zoveel ouders en grootouders waren die ons daarbij wilden begeleiden. Hartelijk dank!

Lees meer