Zie ginds komt de postbode

Zie ginds komt de postbode

Op donderdag trokken we met zijn allen op uitstap naar de post . Hoe groot was het daar ! Dicht bij onze begeleiders en juf namen we alle info op die Stef ons vertelde . Van het binnen brengen van de post met grote vrachtwagens naar het sorteercentrum . We zagen de karren staan van Oud Turnhout die de pakjes voor ons verzameld om daarna met de postauto's naar ons toe te brengen . Vooral de tafel met de rollen waarop de pakjes verder gleden boeide de kls . Een stukje technologie dat we zeker gaan uitwerken in de klas .In een andere hal werden de brieven gesorteerd op nummer en op straatnaam . Kls merkten letters en cijfers op en leerden de pictogram van de post kennen .

Met wat brengt de postbode de post rond ? Pakjes met de auto , brieven met de fiets of de bromfiets . Er werkt ook een fietsenmaker om de lekke banden te herstellen . Een postbode moet wel heel veel zakken op zijn fiets meenemen . Nog even een kijkje nemen in een postbode auto en dan vol informatie terug naar school waar we ook een postkantoor gaan inrichten .

Voor het thema post mogen kls 1 envelop meebrengen met 1 postzegel op . Leuk om verschillende postzegels te ontdekken en verschillende enveloppen . Oude kaarten zijn ook welkom . In de knutselhoek kunnen we die recuperen tot iets nieuws .