Welkom in het rijk der Yvet vangnet

Welkom in het rijk der Yvet vangnet

Ridder en prinsessenspullen kwamen onze klas binnen en kls leefden zich onmiddelijk in in  deze personages . Prinsessen werden geschaakt en kastelen overwonnen . Leuk dat in het rijk der verbeelding en fantasie alles mogelijk is . Infoboeken brachten ons terug in de Middeleeuwen . Wat bestond er tijdens deze periode en wat was er nog niet ? Wat gebruiken we er nu voor ?

 

Wist je dat een ridder eigenlijk rijder betekent .Hij zorgt voor mensen die rond het kasteel wonen . Het kasteel beschermt de ridder dan weer tegen oorlog en rovers .Wat deden de jonkvrouwen en prinsessen dan ? Wie woont er nog allemaal in het kasteel ? Hofdames,een nar ,minnestrelen,een kok ,een smid,de koningen koningin...Attributen werden geknutseld om tot echt spel te komen .In de spelletjeshoek gingen kls om met winnen en verliezen .

De creahoek was ook druk bezet deze week ,sst... een geheim voor onze opa's en oma's .Vol verwachting kijken we uit naar hun bezoek en zetten onze kasteelpoort open op woensdag . Hopelijk kennen ze ons wachtwoord !

Volgende week vrijdag krijgen onze mama's en papa's ook de kans om een bezoekje aan ons kasteel  te brengen . Wij willen jullie graag het toneeltje laten zien dat we gefilmd hebben . Vanaf 15u00 zijn jullie welkom !