Vrolijk paasfeest en een leuke vakantie met heerlijk lenteweer!

Vrolijk paasfeest en een leuke vakantie met heerlijk lenteweer!

Je ziet aan het lekkers bij de bakker en aan de knutselwerken in de klas .Pasen komt heel dichtbij!

Wat betekent Pasen voor kls ?Vooral een eitjes zoektocht en feest met veel chocolade .Maar Pasen is ook het feest van nieuw begin ,dat merk je wel in de natuur .Maar ook bij onszelf . Kls ervaren dat er na een ruzie altijd opnieuw een nieuw begin is .Dat je met elkaar altijd terug op weg kunt . Pasen is ook het feest van bevrijding .Bij het vertellen van het paasverhaal maakten kls terug de link met kerstmis .En wat wisten ze hier nog veel van .Het leven van Jezus was wel heel kort vonden ze .

Het "ei" werd centraal gezet . Enkele kls van de klas die bij juf Karine proefjes leerden ,kwamen ze voorstellen in de kring . Een ei is heel sterk ,er konden wel 11 boeken liggen op 4 eitjes . Waar was de schaal van het ei naar toe in het potje azijn ? Helemaal opgelost door het zuur , gek . Het proces van ei tot kip kwam aan bod ,Wie legt er allemaal een ei ?Waarvoor hebben we eitjes nodig ?

De knutselhoek werd druk bezet , ovalen tekenen en er gekke eitjes van maken ,kippen stempelen met onze handen , een ei waar een kuiken uit kwam knippen,de kronkel oefenen op het schrijfbord,ponponnetjes haasjes en kuikens maken .Teloefeningen met eitjes,splitsen van het cijfer 6 met de splitsbakjes.Kls leerden het plus en minteken kennen.Op taalvlak deden we omschrijvingsspelletjes met de verassingseitjes .Rara wat zit er in mijn ei ? Woordjes met "ei" en "ij" werden gezocht .Gek , toch klinken ze hetzelfde ?

Wat een verrassing , de paashaas was geweest tijdens het turnuur . Of was het ons jarig jobje die ons verrast had ? Aan allen een vrolijk paasfeest en een deugddoende vakantie met mooi lenteweer om lekker buiten te spelen .