Verrassing... appelcake!

Verrassing... appelcake!

Stien kwam onze klas binnengewandeld met een zak vol knapperige appels van de appelboom uit haar tuin .Aanleiding om ons eetgedrag wat nader bij te bekijken . Wat groeit er nog in onze tuin ? Welke fruit en groenten eten we in onze kring ?kls worden zich bewust van het eten uit eigen tuin en omgeving en wat het seizoen ons biedt.

Eerst speelden we een telspel met de appels daarna werden ze verwerkt in een appelcake . Appels schillen ,appels snijden ,ingrediënten afwegen met de weegschaal , eitjes tellen ,alles mixen en hup de oven in . Fier met onze 2 taarten klopten we aan bij juf Britt . Verrassing ! De picknickdekens werden uitgespreid op het grasveld ,kls gingen aan het smullen . Nog even lekker genieten van het laatste mooie weer met het buitenspel " schipper ,mag ik overvaren ?" Het groepsgevoel werd stevig aangewakkerd .

Stilaan zie je ons natuurhoekje uitbreiden met alle herfstschatten die kls vinden . De herfst heeft zijn intrede gedaan . Kls die graag herfstspullen meebrengen naar de klas , dat mag . Ook kriebelbeestjes mag . Speelgoed en auto's laten kls best thuis . We hebben genoeg speelgoed in de klas . En nu genieten van het mooie weer !