Sterren op het toneel

Sterren op het toneel

Gaëlle uit Ploem zonnebloem kwam als elfje onze klas binnengewandeld met zelfgemaakte vleugeltjes ,een kroon, een toverstaf uit papier.Andere kls werden geprikkeld om ook aan het knutselen te gaan . Opeens liepen er 7 elfjes rond in de klas .Hier moesten we iets mee doen .Samen met de elfjes gingen we rond de tafel zitten ,een storybaord kwam tot stand . Kls tekenden en bedachten samen een elfenverhaal . De draak kwam de spanning brengen . Leuk was dat omstaanders ook hun bijdrage gaven en een rol op zich namen . Figuranten van verschillende leeftijd , uit verschillende klassen die samen werken met een grote betrokkenheid .

 

Een toonmoment drong zich op op donderdag . Met gevulde zakken  vol attributen en kleding kwamen kls aan in de klas . Spannend , echt toneel spelen voor een publiek . Juf Britt filmde het geheel en genoot met de andere kls van de voorstelling .Volgende week bekijken we onszelf op het grote scherm .

Mooi om zien hoe kls : met elkaar in overleg gingen , hun fantasie elkaar aanwakkerden ,rollen spontaan verdeeld werden ,samen tot een verhaalopbouw kwamen uit het niets ,materialen aanbrachten van thuis ,leidertypen sturing gaven ,creatieve kls vorm gaven . Iedereen nam innitiatief tot het welslagen van de vertoning op een zeer korte tijd . Knap!

Ondertussen loopt het thema "Herfst" nog als een rode draad door de klas .Elke morgen kwam de weerman van dienst het weer voorstellen, namen we de temperatuur waar . En wat worden er herfstvruchten verzameld . Aline verzamelde kastanjes om konfituur mee te maken . En ze bracht zelfs een potje mee naar de klas . Mmm...wat was die lekker .