Papa's in de kijker

Papa's in de kijker

Mijn superheld ,mijn nummer1. Zoals mijn papa is er maar één en dat is reuzefijn .En als ik later groot ben wil ik net zoals mijn papa zijn ...

KLs kwamen de klas binnen met spullen van hun papa :een volleybal , een sporttruitje,een grote hamer,een schroevendraaier,een vouwmeter ,een prachtige gouden schoen ,voetbalbekers,foto's van papa's hobby of werk ...Haroen bracht zijn reuzerobot mee die hij samen met zijn papa geknutseld had .Elias bracht een filmpje mee over zijn papa's werk .Die grote machine's vonden kls ook echte robotten .Matthis zijn papa maakt onze spieren sterk.En dat hebben kls wellicht gevoeld .Wat hebben ze veel oefeningen gedaan met de rekken . Sapperdeflap wat zijn al die papa's knap! Ook hun talenten werden in de kijker gezet en in een cadeautje verwerkt .Met veel inzet en liefde werd er geknutseld voor hun grote held .En we maakten ook een reuzevers met alle papa's erin vernoemd .Worden wij later ook zo groot als onze papa ?Hoe groot zijn we nu ?Tijd om de meetlat in te vullen .Allerlei activiteiten rond meten werden aangeboden .De vouwmeter van Liene's papa werd gebruikt om in centimeters uit te drukken hoe groot de tafel,de verfbus ...was .Andere kls gingen meten met legoblokjes .Hoeveel blokjes heb ik nodig om papa te meten ?Leuk was dat onze jongste kls eerst de blokjes per kleur gingen sorteren en daarna gingen  meten .Gaston en Ylias gingen zich meten met hun bouwwerk .Meten met worstjes van plasticine .Welke weg is het langste , het kortste ?

Overal zag je kls papa's immiteren :in de verkleedhoek,in de bouwhoek maakten kls een gigantisch grote garage,in de zandhoek werd er volop gemetst met water en zand .Door de grote hamer van de papa van Gus was de timmerhoek druk bezet .Prachtige timmerwerken werden er gemaakt .Met hun zelfgemaakte gitaren vormden kls een bandje 's morgens bij het morgenlied .

Aan alle papa's een reuzeverwendag zondag , jullie hebben het dubbel en dik verdiend !

Heb je de lentekriebels gevoeld ? Wij wel ,en daar gaan we volgende week rond werken .Rond al de wondertjes die weer gaan gebeuren in de natuur .