Kijk, er gebeuren wondertjes in de natuur !

Kijk, er gebeuren wondertjes in de natuur !

Hoera , de lente is in het land .Heerlijk de zoete geur op te snuiven en de warmte van de zon te voelen .

Hier en daar zien we al een groen blaadje verschijnen en kleine bloemetjes op het gras . Groeien ,hoe gaat dat in de natuur ? Met de verse compostgrond in het hofke werden potjes gevuld . Al vlug ontdekten kls kleine wondertjes van de natuur , bloemetjes die hun kopje uit de grond steken ,kastanjes die wortels gekregen hadden ...Terug in de klas gingen we aan het zaaien en planten .Bij het fruitjes eten ontdekten kls ook pitten ,ook die werden in potjes gestopt.Experimenten met bonen en regenwormen werden opgestart.En daar hoort ook het nieuwe schrijfpatroon " de kronkel " bij .Kls bevorderen hun schrijfmotoriek .

En hoe groeien wij ?Wat moeten we er voor doen ?Een fotoverhaal van een baby in de buik tot kleuter toonde aan hoe ons groeiproces verloopt .De groeimeter toonde hoe groot we nu precies zijn .En we gingen aan de slag om alles te meten in de klas .

Wist je dat het woensdag wereldwaterdag was ?Kls brachten het idee aan om met één emmer water proberen toe te komen de rest van de week . Drie dagen ? Wow ,en het was op het nippertje gelukt .Op vrijdag hebben we onze drinkbekers wel moeten verdelen zodat iedereen wel wat te drinken had . Wat een geluk dat het water zo maar uit onze kraan komt .

Eierkartons , wat kun je ermee doen ? Bouwen in de bouwhoek , bloemen en tuintjes knutselen ,helemaal vanuit eigen fantasie . Knap hé!Volgende week gaan er nog meer paasknutsels te voor schijn komen want Pasen komt nu wel heel dichtbij .Het thema voor volgende week dus.