Kerstmis komt dichterbij

Kerstmis komt dichterbij

De stoomboot heeft plaats gemaakt voor de kerstboom . De sint en zijn gevolg hebben alle spanningen met zich mee genomen .De rust keert weer en het gewone hoekenspel wordt terug opgestart met hier en daar wat extra uitdagingen . Jongste kls vinden uitdaging in andere hoeken en krijgen ook interesse in de lees en schrijfhoek, computerhoek... oudste kls zijn al erg bezig met beginnende geletterdheid .

Gezellig bij de kerstboom kerstliedjes zingen , stilstaan bij nieuwjaarswensen . Gezellige drukte in de crea hoek bij het knutselen van de nieuwjaarsbrief ,verkennen van nieuwe technieken . Spontaan begonnen kls met keukenrollen en karton een grote kerststal te maken , ze maakten onderling afspraken wie wat maakt en hielpen elkaar bij de uitwerking . Want ja , hoe maak je nu een kameel ? Het resultaat is geweldig . Nog nooit heeft er in onze klas zo'n mooie kerststal gestaan . Een warm gevoel als je kls zo ziet samenwerken .Het huisje in de hal werd een kerststal , kls van ploem zonnebloem waren al helemaal in de ban van Jozef en Maria, de drie koningen ...

Dat beloofd , een stukje drama van het kerstverhaal zal zeker aan bod komen volgende week .En die week beloofd ook een warme week te worden met alle activiteiten die gepland zijn .

Dankjewel , moeke van Aline , door jouw mooi gebreide kerstfiguren waren kls geprikkeld om ook een kerststal te maken . Ze krijgen een ereplaatsje op het podium en worden volgende week gebruikt om het kerstverhaal mee uit te beelden .