Dinosaurussen : reuzehagedissen

Dinosaurussen : reuzehagedissen

Deze week namen we een duik in de geschiedenis. En vonden het antwoord in de weetjesboek van Wikke : hoe zijn de dino's op aarde gekomen ? We maakten een collage in het wi wa weetjesboek . Wikke trok met zijn kennis naar de klas van Ploem Zonnebloem en lichte toe .

Hoe leefden ze ? Hoe weten wij dat ze geleefd hebben ? Wat bestond er nog niet in die tijd ?Er waren 2 soorten dino's : de planteneters en de vleeseters . Gans de week hoorden we vreemde geluiden door de klas en de meest vreemde benamingen klinken . Kls konden zich motorisch echt uitleven .Kls maakten een dino-eiland zoals het toen eruit zag . Prachtige dino exemplaren uit klei staan in de toonkast . Werken rond dino's lokt ook het werken rond groot en klein uit . We gingen dino's meten met legoblokjes . Hoeveel legoblokjes meet een stegosaurus ? Meer als de diplodocus ? We trokken naar het hoogste punt van onze school om te voelen hoe groot een dino wel was .Wat leek alles klein op de speelplaats .Met de meegebrachte dino's maakten we verzamelingen, gingen we sorteren van groot naar klein , gingen we de dino-eieren eerlijk verdelen . Je merkt het , dit is een zeer wiskundig thema .

Aline stapte de klas binnen met een zelfgemaakte( met de hulp van mama ) vulkaan waarmee we een proef konden doen . Alle ingrdiênten zaten erbij om een heuse vulkaanuitbarsting te creëren .Wat een pret en verbazing . Dankjewel Mama en Aline ! Infoboeken van vulkanen werden erbij gehaald . En we leefden ons uit met schrijfdans op muziek: de vulkaanuitbarsting .

Heel graag willen we jullie mee laten proeven van ons projectje rond de dino's en nodigen jullie uit op vrijdag , 16 maart'18, om 15u00 . Als je niet aanwezig kunt zijn op dat uur kan je later nog altijd aanpikken .