Dag sinterklaas en zwarte piet

Kijk !

Sinterklaas en zwarte piet zijn in onze klas...

De mijter ,staf en verkleedkleren werden van de zolder gehaald .Kls kunnen zich volop inleven in hun rol en zo in de huid van zwarte piet en sinterklaas stappen .Ook verhalen die vooral de menselijke kant van zwarte piet en sinterklaas naar voor brengt maakt kls minder angstig. Een leuke tijd voor kinderen maar ook een spannende tijd waarin ze vaak onrustig en bang zijn .Juist die gemengde gevoelens maken dat het een heel bijzondere belevenis wordt .Laat het ook thuis een blij ontspannen sinterklaasfeest worden .Wij tellen af naar woensdag , 6 december , dan komt de sint op bezoek in onze school .

Bakpieten in de zandhoek , rijmpieten met het draairad vol rijmwoorden , pakpieten die de buit eerlijk gingen verdelen ,evenveel in elke zak , acrobatenpieten in de beweeghoek ,knutselpieten die stoomboten en popjes maakten ,taalpieten op zoek naar alles wat met de "p" van piet begint ...De geur van jutte zakken en pietjes zo zwart als roet ...Heerlijk .