Ahoi, stoere piraten en zingende zeemeerminnen in zicht!

Ahoi, stoere piraten en zingende zeemeerminnen in zicht!

Wij zijn piraten van de zee en al wie wil vaart met ons mee ...Wat zijn piraten ? Bestaan ze vandaag ook nog ?Welke zijn de gevaren van de onvoorspelbare zee?Wat betekent enteren? Wat deden piraten op de boot als er geen aanval was ? Infoboeken deden ons terug duiken in het verleden .

Een roer , de zwarte vlag om aan te vallen ,de witte vlag voor vrede,schatkisten in allerlei grootte ,zeemeerminnen op speuren door de verrekijkers ,Het klimrek werd het kraaiennest ,de poppenhoek de zee voor de zeemeerminnen .In de zandhoek ontstonden eilanden .Schatten werden verstopt a.d.h. van een schatkaart van onze klas .Waar het kruisje staat daar is de schat verstopt .Kls doen hier aan ruimtelijk inzicht .Nog meer inzicht kwam aan bod met de zilverstukken die de rangorde van 1 tot 10 aangaven .Welk zilverstuk had de piraat weggepakt ? Ken je het cijfer ? Begrippen als meer-minder-evenveel kwamen aan bod .In de timmerhoek werden vlotjes van kurk getimmerd en ... ze bleven drijven op het water .

Oudste kls waren vooral geboeid door de technologie van het drijven van een boot .We trokken naar de Bib voor informatie .Het boek van de Titanic moest al meerdere malen geplakt worden deze week .Kls raken er niet op uitgekeken. Containerschepen,hoovercrafts,cruiseschepen werden nader bekeken. Ook maakten we kennis met de Engelse taal door een lied dat juf Karine ons aanleerde.  Nieuwe eilanden ontdekken betekent ook andere talen leren ,nieuwe culturen opdoen, kruiden en ander eten ontdekken .

Onze zeemeerminnen waren ijverig aan het werk aan hun schelpenbikini's in de knutselhoek.Hoe kan een zeemeermin zich verplaatsen ,moeilijk als je voeten aan elkaar hangen .De grove motoriek werd op de proef gesteld .Juf , mogen onze borsten mee naar buiten ? Kls bedoelden de schelpenbikini's ,grappig.

Volgende week gaan we verder op schattenjacht ,neemt Max de rotsmuis ons mee op ontdekkingsreis en gaan we de schat eerlijk verdelen .Ook is radio Delta van de partij volgende week als aanloper naar het schoolfeest.Met elke dag een nieuwsbericht en hits voor de kids !Zet 6 mei alvast op je agenda .