Yvet Vangnet

Yvet Vangnet
Een pak van de sint

Een pak van de sint

Hoor wie klopt daar kinderen ? Neen, het is niet de Sint maar een postbode met een grote tas en een pet op . Wat haalt hij uit die grote tas ? Een postpakket met Yvet Vangnet op . Anna onze jarige mocht het pakket open maken . En kijk er kwam een aftelkalender uit en een plechtige brief van de Sint en Zwarte Piet . Op 6 december komen ze een bezoekje brengen aan onze school . Spannend ! Hoog tijd om ook onze brieven naar de Sint te brengen . Aan de hand van een fotozoektocht trokken we naar de postbus . Wat een gekke brievenbussen bestaan er . En hoe raar is het dat de huizen die naast elkaar staan een andere nummer hebben . Niet van 1 2 3 naast elkaar . Maar van 1 3 5 7 ...Kls ontdekten aan de andere kant van de straat de andere nummers . Zelfs het woordje Sint herkenden kls in de straat naam van " sintbavostraat " . Knap , beginnende geletterdheid ontstaat.

Lees meer
Zie ginds komt de postbode

Zie ginds komt de postbode

Op donderdag trokken we met zijn allen op uitstap naar de post . Hoe groot was het daar ! Dicht bij onze begeleiders en juf namen we alle info op die Stef ons vertelde . Van het binnen brengen van de post met grote vrachtwagens naar het sorteercentrum . We zagen de karren staan van Oud Turnhout die de pakjes voor ons verzameld om daarna met de postauto's naar ons toe te brengen . Vooral de tafel met de rollen waarop de pakjes verder gleden boeide de kls . Een stukje technologie dat we zeker gaan uitwerken in de klas .In een andere hal werden de brieven gesorteerd op nummer en op straatnaam . Kls merkten letters en cijfers op en leerden de pictogram van de post kennen .

Lees meer
Als een VIP naar de bib

Als een VIP naar de bib

Maandag nodigde de bib ons uit voor een onthaaldag . Wat is een bibliotheek? Hoe moet je boeken ontlenen ? Kkls proefden van de rustige sfeer die in een bib hangt .

Lees meer
Welkom in het rijk der Yvet vangnet

Welkom in het rijk der Yvet vangnet

Ridder en prinsessenspullen kwamen onze klas binnen en kls leefden zich onmiddelijk in in  deze personages . Prinsessen werden geschaakt en kastelen overwonnen . Leuk dat in het rijk der verbeelding en fantasie alles mogelijk is . Infoboeken brachten ons terug in de Middeleeuwen . Wat bestond er tijdens deze periode en wat was er nog niet ? Wat gebruiken we er nu voor ?  

Lees meer
Nog 11 keer slapen ..

Nog 11 keer slapen ..

En dan komen onze oma's ,bompa's, vakes, moekes...op bezoek . Billie knutselde konijntjes en werd de knutseljuf van de week . Ze leerde haar techniek aan de andere kls . Wat gaan we met al die konijntjes doen ? Laten we er een slinger van maken !

Lees meer