Yvet Vangnet

Yvet Vangnet
De koning is verliefd

De koning is verliefd

Hoera , een toneel van de koning ,koningin en varken ! De koning is verliefd en wil zo graag een kerstkaart naar de koningin schrijven . Maar schrijven hoe doe je dat ?

Lees meer
Gelukkig Nieuwjaar !

Gelukkig Nieuwjaar !

Daar gaat een jaar weer heen . Waar? Weet geen één . Daar waait een jaar weer aan . Wie weet waar naartoe en hoe ...

Lees meer
Kerstmis komt dichterbij

Kerstmis komt dichterbij

De stoomboot heeft plaats gemaakt voor de kerstboom . De sint en zijn gevolg hebben alle spanningen met zich mee genomen .De rust keert weer en het gewone hoekenspel wordt terug opgestart met hier en daar wat extra uitdagingen . Jongste kls vinden uitdaging in andere hoeken en krijgen ook interesse in de lees en schrijfhoek, computerhoek... oudste kls zijn al erg bezig met beginnende geletterdheid .

Lees meer
Dag sinterklaasje , tot volgend jaar ..

Dag sinterklaasje , tot volgend jaar ..

Het hoogtepunt was het bezoek van sinterklaas aan onze school . Met een postbodebusje werd hij naar onze school gebracht met een zak vol pakjes .Maar oei , waar was hoofdpiet ? En de staf van sinterklaas ? Pas toen er een groot pak aankwam met iets wat aardig veel op een ingepakte staf leek werd er veel duidelijk . Gekke zwarte piet had ook nog onze sleutel van de klas verstopt . Na die zoektocht konden we eindelijk onze pakjes open maken in de klas , en smullen van het lekkers dat de sint gebracht had .

Lees meer
Een brief voor de sint en ...verrassing!

Een brief voor de sint en ...verrassing!

Het thema post loopt heel mooi door het sintgebeuren . Enveloppen , postzegels worden aangekocht . Kls doen aan resultatief tellen . Beginnende geletterdheid ontstaat , kls vergelijken letters en herkennen al vele letters . Onze klasbrievenbus zit al aardig vol . Schattig om jongste kls post te zien steken in onze brievenbus , een beetje geheimzinnig . Taal en sociale competenties lopen mooi door elkaar .

Lees meer