Yvet Vangnet

Yvet Vangnet
Dag sinterklaasje , tot volgend jaar ..

Dag sinterklaasje , tot volgend jaar ..

Het hoogtepunt was het bezoek van sinterklaas aan onze school . Met een postbodebusje werd hij naar onze school gebracht met een zak vol pakjes .Maar oei , waar was hoofdpiet ? En de staf van sinterklaas ? Pas toen er een groot pak aankwam met iets wat aardig veel op een ingepakte staf leek werd er veel duidelijk . Gekke zwarte piet had ook nog onze sleutel van de klas verstopt . Na die zoektocht konden we eindelijk onze pakjes open maken in de klas , en smullen van het lekkers dat de sint gebracht had .

Lees meer
Een brief voor de sint en ...verrassing!

Een brief voor de sint en ...verrassing!

Het thema post loopt heel mooi door het sintgebeuren . Enveloppen , postzegels worden aangekocht . Kls doen aan resultatief tellen . Beginnende geletterdheid ontstaat , kls vergelijken letters en herkennen al vele letters . Onze klasbrievenbus zit al aardig vol . Schattig om jongste kls post te zien steken in onze brievenbus , een beetje geheimzinnig . Taal en sociale competenties lopen mooi door elkaar .

Lees meer
Een pak van de sint

Een pak van de sint

Hoor wie klopt daar kinderen ? Neen, het is niet de Sint maar een postbode met een grote tas en een pet op . Wat haalt hij uit die grote tas ? Een postpakket met Yvet Vangnet op . Anna onze jarige mocht het pakket open maken . En kijk er kwam een aftelkalender uit en een plechtige brief van de Sint en Zwarte Piet . Op 6 december komen ze een bezoekje brengen aan onze school . Spannend ! Hoog tijd om ook onze brieven naar de Sint te brengen . Aan de hand van een fotozoektocht trokken we naar de postbus . Wat een gekke brievenbussen bestaan er . En hoe raar is het dat de huizen die naast elkaar staan een andere nummer hebben . Niet van 1 2 3 naast elkaar . Maar van 1 3 5 7 ...Kls ontdekten aan de andere kant van de straat de andere nummers . Zelfs het woordje Sint herkenden kls in de straat naam van " sintbavostraat " . Knap , beginnende geletterdheid ontstaat.

Lees meer
Zie ginds komt de postbode

Zie ginds komt de postbode

Op donderdag trokken we met zijn allen op uitstap naar de post . Hoe groot was het daar ! Dicht bij onze begeleiders en juf namen we alle info op die Stef ons vertelde . Van het binnen brengen van de post met grote vrachtwagens naar het sorteercentrum . We zagen de karren staan van Oud Turnhout die de pakjes voor ons verzameld om daarna met de postauto's naar ons toe te brengen . Vooral de tafel met de rollen waarop de pakjes verder gleden boeide de kls . Een stukje technologie dat we zeker gaan uitwerken in de klas .In een andere hal werden de brieven gesorteerd op nummer en op straatnaam . Kls merkten letters en cijfers op en leerden de pictogram van de post kennen .

Lees meer